Zdravo i fino

Nizza salata

VIDEO: Fina, lagana salata s nizza dressingom idealna je za brzi i lagani ljetni ručak

Želite li napraviti vrhunsku, bogatu i ukusnu salatu i pritom napraviti korak dalje od jednostavno nasjeckanog povrća? Ako je vaš odgovor potvrdan, nalazite se na pravom mjestu! Salata je svojevrsna kruna svakog jela, a kako bi sebi i bližnjima priuštili kraljevski obrok, Portal Kuhari.com i Nina Šutej predložili su nam recept za odličnu nizza salatu kojom ćete rasplesati svoje okusne pupoljke.

Sastojci:

Za 4 osobe potrebno je:

- 150 g zelene salate
- 150 g radiča
- 150 g rikole
- 3,5 dcl nizza dressinga
- 320 g tunjevine
- 1 veći svježi krastavac
- 40 g crvenog luka
- 4 tvrdo kuhana jaja
- 120 g cherry rajčica
- 30 g crnih maslina

Sastojci za nizza dressing:

- 40 g slanih srdela
- 30 g kapara
- 6 g češnjaka
- 30 g šećera
- malo soli
- 0,2 dcl soka od limuna
- 1,2 dcl bijelog vinskog octa
- 1 žlica tabasca
- 0,1 dcl worchester umaka
- 1 žlica povrtne juhe (začina)
- 15 g senfa
- 200 g majoneze

Priprema nizza dressinga:

U posudu stavite slane srdele, kapare i češnjak nasjeckan na listiće. Navedene krupnije sastojke recepta usitnite štapnim mikserom. Nakon što ste sastojke dobro usitnili, u smjesu stavite i šećera, soli, soka od limuna, vinskog octa, tabasca, worchester umaka, povrtne juhe i senfa. Za kraj, u dressing stavite i majoneze koju koristite da biste dobili željenu gustoću i odložite ga na sat - dva u hladnjak kako bi se dobro ohladio prije serviranja.

Priprema nizza salate:

U posudi pomiješajte zelenu salatu, radič, rikolu i preko svega prelijte nizza dressing te promiješajte. Na vrh salate, prije serviranja, stavite i komadiće tunjevine, sitnije rezane svježe krastavce, kolutiće crvenog luka, jaje, cherry rajčice i crne masline bez koštica. Vaša salata je gotova i spremna za serviranje!


Dobar tek žele vam
Nizza salata

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.