O autoru

Poliklinika Ghetaldus

Poliklinika Ghetaldus

Kolumna SAMO ZA TVOJE OČI, POLIKLINIKA GHETALDUS

Poliklinika Ghetaldus osnovana je prije dvadeset i dvije godine kao privatna oftalmološka zdravstvena ustanova. Danas Poliklinika Ghetaldus u svom sastavu ima oftalmološke ordinacije diljem Republike Hrvatske gdje naši liječnici oftalmolozi pružaju visoko stručna oftalmološka znanja.

U našem novootvorenom Dijagnostičkom centru na prvom katu Doma zdravlja Siget uz opće oftalmološke preglede moguće je napraviti i kontaktološki pregled, oftalmološki pregled za djecu, glaukomska obradu, pregled u retinološkoj ambulanti i kabinetu za laser, mali operacijski zahvat te operaciju mrene, pretragu vidnog polja i pretragu optičke koherentne tomografije. 

Opća oftalmologija

U svakoj od naših ordinacija na temelju općeg oftalmološkog pregleda utvrđuje se glavni razlog dolaska pacijenata na pregled, postavlja se dijagnoza i ordinira  liječenje ili refrakcijsko pomagalo (naočale ili kontaktne leće). 

Kontaktološka ordinacija 

Ako imate želju nošenja kontaktnih leća ili pak za to postoji medicinska indikacija,možete obaviti pregled i za kontaktne leće. Ordiniramo  kontaktne leća različitih karakteristika  po materijalu od kojeg je leća izrađena (polutvrde ili mekane kontaktne leće), po dužini trajanja (godišnje, mjesečne, dvotjedne, dnevne leće), po vrsti izrade samih leća (sferne leće, plus i minus dioptrije ili torične leće za pacijente sa astigmatizmom). i kozmetske leće (u boji). 

Dječja oftalmologija i ordinacija za strabizam 

Djeca su posebno osjetljiv dio populacije. Prvi oftalmološki pregled za djecu treba napraviti u dobi od 3-4 godine i  ispitati očni status, utvrditi postoje li problemi s vidom s već izraženim simptomima strabizma (škiljavosti), slabovidnosti, glavobolja, treptanja itd. Posebnu pažnju treba obratiti na strabizam kao grešku položaja očiju koji u dječjoj dobi ima veliku učestalost oko 6% i često se doživljava samo kao estetski nedostatak, iako ga vrlo često prate različiti poremećaji vida. 

Operacijski zahvati 

U Poliklinici Ghetaldus možete obaviti  male operacijske zahtjeve na oku i vjeđama uz primjenu lokalne anestezije (ječmenci, manje tumorozne tvorbe, potkožne masne nakupine, odstranjenje suviška kože i masnih jastučića, poremećaj položaja ruba vjeđa i slično).U operacijskoj sali se operira i operacija sive mrene (katarakta). 

Stražnji segment oka – retinološka ambulanta i kabinet za laser 

Spektar bolesti i stanja oka koja zahtijevaju specifičnu retinološku dijagnostiku i terapijski tretman vrlo je raznolik. Najčešći pacijenti koji iste zahtijevaju su dijabetičari, hipertoničari te osobe s izraženom kratkovidnošću. Dijabetičari su osobe koje zahtijevaju stalne i redovite kontrole vida i očne pozadine, a kasnije u slučaju pojave komplikacija pravodobno i kontinuirano liječenje prvenstveno u vidu laserskih tretmana. Ambulanta za stražnji segment oka opremljena je suvremenim aparatima za vizualizaciju stražnjeg segmenta oka i digitalnom kamerom za fluoresceinsku angiografiju te diodnim fotokoagulacijskim laserom. 

Glaukomska obrada, pregled vidnog polja VP Octopus 900, OCT 

Dijagnostika i liječenje glaukomske bolesti je dio oftalmološke ponude u Dijagnostičkom centru Poliklinike Ghetaldus. Dijagnostiku uključuje tonometrija, pahimetrija, gonioskopija, pretraga vidnog polja VP Octopus 900, snimanje vidnog živca i žute pjege optičkom koherentnom tomografijom – OCT.

POLIKLINIKA GHETALDUS  

Dijagnostički centar – Dom zdravlja Siget

01/65 47 072
01/55 45 377
 
 
 

 

Sve kolumne