Advertisement

O autoru

Dario Mišković

Dario Mišković

Kolumna MEDICINSKA JOGA

Dario Mišković, mag.cin., rođen 1985., nakon završene opće gimnazije, diplomirao je Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a tijekom studija postaje demonstrator na 4 katedre: gimnastike, akrobatike, skijanja i sportova na vodi. Osnivač je prve gimnastičke sekcije kineziološkog fakulteta. Dugogodišnji je natjecatelj rukometnog kluba Zagreb Badel gdje je osvojio svjetska (Partille Cup, Švedska) i državna (Metković) kadetska prvenstva te europsko juniorsko drugo (Beč - Sport und Kultur) i četvrto mjesto (Francuska). 

Vezan je i uz vodene i zimske sportove te završava tečajeve SCUBA ronjenja (PADI) i 2011. dobiva titulu „Divemaster“. Usporedno s tim završava i tečaj za učitelja skijanja (HZUTS) te radi 7 godina kao učitelj skijanja u školi skijanja "Žuti Mačak". Radio je i kao instruktor jedrenja i jedrenja na dasci. 2010. godine prolazi obuku za joga učitelja u Medical Yoga Centru gdje počinje s radom. 2014. postaje međunarodni učitelj yoge RYT 200 pod krovnom organizacijom "Yoga Alliance", a 2015. postaje direktor Medical Yoga Centra.
 
Kaže kako ga je jogi najviše privukla velika podudarnost njezini vježbi i zdravstvenih djelovanja s principima medicine, fiziologije i kineziterapije, kao i beskrajne mogućnosti da se jogijskim asanama, uz tehnike disanja, opuštanja i meditacije, djeluje na ublažavanje ili uklanjanje niza zdravstvenih problema, a ne samo djelovanja na posturu. Također, cilj mu je približiti jogu svakom polazniku metodskim razlučivanjem vježbi (asana) na stupnjeve ili korake kako bi svaki polaznik mogao sigurno i učinkovito izvesti skoro svaku joga vježbu, u lakšem ili težem obliku. Svoju viziju i način rada prenio sam i u Medical Yoga Centar i kroz obuku na sve voditelje. Sigurno izvođenje vježbi i individualni pristup voditelja prema svakom polazniku na grupnom satu glavne su značajke Medical Yoga programa.
 
 
 

 

Sve kolumne

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se