Zdravo i fino

Namazi i umaci - nova knjiga Maje Kefeček

Nova zbirka recepata u izdanju Planetopije

Namazi i umaci - nova knjiga Maje Kefeček

Želite nešto zdravo, a fino, hranjivo i brzo? Želite nešto egzotično? Želite promijeniti rutinu i dodati na svoj tanjur nešto pikantno i novo? Želite ponijeti obrok sa sobom na posao, van? Trebate brzi obrok za iznenadno društvo? Za sve to, imamo odgovor: nova knjiga Namazi i umaci.

Autorica Maja Kefeček obožava ne samo kuhati nego i putovati, otkrivati nove namirnice i okuse, a trenutna strast su joj upravo slasni namazi i sočni umaci. Od onih popularnih i poznatih: tapenada, humus, tofuneza... do bliskoistočnih, orijentalnih i specijaliteta s američkog kontinenta, uz brojne varijante i prijedloge za posluživanje – sigurno ćete pronaći namaz ili umak po svom ukusu, a sjajne fotografije Maje Danice Pečanić olakšat će vam izbor.

Nakon što nam je u svoje prve dvije kuharice (Kruh i peciva te Slano i slatko od brašna) ponudila raznovrsne ukusne veganske recepte za slane i slatke delicije od brašna, Maja Kefeček sada nudi zbirku recepata za kojom ćete često posegnuti, bilo da želite osvježiti svoj uobičajeni sendvič, gricnuti nešto na kruhu, ponuditi prijateljima originalan umak uz krekere ili tortilje, poslužiti tjesteninu na nov način ili obogatiti svoj desert... Mogućnosti su nebrojene, trebate samo odabrati recept: od leće, tofua, graha, patlidžana, tajlandski, marokanski, meksički, slani ili slatki...

Namazi i umaci - nova knjiga Maje Kefeček

A u knjizi Namazi i umaci nalazi se i sjajan recept za Pico de gallo.

Sastojci:
- 2-3 rajčice, sitno sjeckane
- 1 ljubičasti luk, sitno sjeckan
- ½ – 1 jalapeno papričica, sitno sjeckana (uklonite sjemenke ako ne volite jako ljuto)
- vezica svježeg korijandera
- 1 mladi luk, narezan na trakice
 1 protisnuti režanj češnjaka
- sok 1/2 limete
- sol, po ukusu
- papar, po ukusu

Pomiješajte sve sastojke i, ako je potrebno dodatno začinite soli i paprom. Neka odstoji u hladnjaku barem 30 minuta prije posluživanja. Prijedlog za posluživanje: kao umak za tortilla čips, uz umak od avokada ili uz nachos; možete poslužiti i uz glavno jelo kao malu salatu u ljetnim mjesecima.

Namazi i umaci - nova knjiga Maje Kefeček

Darujemo knjigu Namazi i umaci!

Darujemo čitateljima tri (3) knjige Namazi i umaci u izdanju Markonove! Da bi osvojio/la dar, moraš biti fan Facebook stranice Naturala.hr i poslati nam na igra@naturala.hr (uz subject "Namazi i umaci") recept za namaz ili umak koji voliš pripremati. U prijavi je obavezno navesti ime, prezime, adresu i broj telefona/mobitela. Ostala pravila darivanja pronađi ovdje. Prijaviti se možeš do 23. svibnja 2015.

Tvoja Naturala.hr 
 
Objava rezultata darivanja 
 
Knjigu osvajaju Tatjana Potkonjak, Marina Belak i Miran Cerovec.
Čestitke dobitnicima i hvala svima na sudjelovanju, 
Uredništvo Naturala.hr
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.