Advertisement
Eko dom

Moj dom očima petogodišnjaka

Slijedite Irenine savjete i započnite feng shui preobrazbu svog doma očima znatiželjnog petogodišnjaka

Moj dom očima petogodišnjaka

Naš je prostor odraz nas samih i nepogrešivo precizan alat za izgradnju ispunjenijeg života na svim područjima.  Ipak, važno je znati kako feng shui nije odgovor na baš sve probleme i da je potrebno valjano preispitati i priznati si moguće uzroke nezadovoljstva.  

Primjerice, ukoliko imamo problema sa zdravljem i angažiramo feng shui savjetnika da nam pomogne urediti dom kako bismo se osjećali bolje, a istovremeno nastavimo jesti nezdravu brzu hranu, raditi stresni posao i ni malo pažnje ne posvetimo svome tijelu – ne možemo feng shui "okriviti" za neuspjeh u rješavanju problema.  Feng shui nije ništa drugo doli sredstvo transformacije – a jedina osoba koju  možete promijeniti ste upravo Vi.   

Pa krenimo ispočetka.
Strpljivost je vještina koja  će vam u ovoj preobrazbi biti najveći saveznik. Stoga,  prije nego što svoj dom ili ured "okitite" raznim feng shui aktivatorima, za koje ste saznali iz časopisa i knjiga, pokušajte promotriti svoj prostor kao da ste po prvi puta u njemu. 
 
Svoje domove  često uzimamo zdravo za gotovo i nekako prihvaćamo "pod normalno" sve one razbijene pločice, odlijepljene parkete, vrata koja škripe, WC kotlić koji pomalo curi, potrgani poklopac od kante za smeće... 
 
Danas na povratku kući, posjetite svoj dom kao nepozvani gost – promotrite prilaz kući ili zgradi, stanje kontejnera za otpad, (ne)uređenost okolice, ulazna vrata (zapinje li možda ključ?), poštanski  sandučić, zidove na stubištu, ulazna vrata stana, zvono.  
Kakav vas prizor dočekuje kad uđete u svoj dom? – je li vaš hodnik svijetao ili mračan, kakav je miris koji vas dočekuje u stanu, mogu li se ulazna vrata otvoriti do kraja...  
 
I tako redom, prostoriju po prostoriju. Samo promatrajte, bez očekivanja, bez osuđivanja, bez opravdavanja. Poput petogodišnjaka koji je po prvi znatiželjom i uključite sva osjetila.  Doživite svoj prostor i obratite pažnju na misli i osjećaje koji se u vama pojavljuju i izmjenjuju. Gdje se osjećate ugodno, a u kojim se dijelovima nerado zadržavate? Što bi tome mogao biti uzrok? Nakon obilaska, sve što ste doživjeli, primijetili i osjetili zapišite na papir. 
 
On  će vam biti izuzetno dragocjen vodič u daljnjoj feng shui preobrazbi.  
 
 
Napisala: Irena Lučić
Feng shui savjetnik i holistički terapeut
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se