Advertisement
Predstavljamo

Moć antibiotika u oleokapsuli mravinca

Mravinac, eterično ulje snažnog antibakterijskog i antivirusnog djelovanja, najsnažniji je prirodni odgovor na infekcije. U nagradnoj igri možeš osvojiti svoje „čuvare dobrog zdravlja“ - Pranarom Oleocaps 1

Moć antibiotika u oleokapsuli mravinca
Iskušajte moć prirode u njenom najsnažnijem obliku! Glavni sastojak eteričnog ulja mravinca (Origanum compactum) – karvakrol, pokazuje snažno antivirusno, ali i antibakterijsko djelovanje – čak i u situacijama kada su bakterije rezistentne na pojedine antibiotike.
 
Farmaceutska kakvoća eteričnih ulja za medicinsku aromaterapiju
 
Posljednjih nekoliko godina, eterična ulja se koriste kao pomoć u liječenju mnogih tegoba, ali i ozbiljnijih bolesti, koje su donedavno bile isključivo u domeni alopatske medicine. Klinička primjena eteričnih ulja eksponencijalno se širi i zaokuplja sve veću pažnju zdravstvenih stručnjaka. Obzirom na višestruke načine primjene i sistemski učinak, vrlo je važno da eterična ulja koja zdravstveni stručnjak preporučuje budu isključivo farmaceutske kakvoće i nezaobilazno kemotipizirana! 
 
Nažalost, u želji da izbjegnu cijenu koja je u skladu s farmaceutskom kakvoćom eteričnog ulja u medicinskoj aromaterapiji i ponude jeftine alternative uz brzu zaradu, sve je više onih koji nepriličnim metodama patvorenja i razrjeđivanjem eteričnih ulja raznim sintetskim uljima i/ili organskim otapalima predstavljaju zdravstveni rizik za svakog pacijenta koji samostalno uzima eterična ulja u prirodnoj samomedikaciji, bez prikladnog savjeta zdravstvenog stručnjaka.
 
Prava aromatologija je iznimno zahtjevno komplementarno područje, koje se sve više integrira s konvencionalnim metodama u liječenju. Kada je riječ o ozbiljnim tegobama, eterična ulja moraju biti isključivo u rukama zdravstvenog stručnjaka, a u skladu s njihovom praksom i eterična ulja moraju biti najviše farmaceutske kakvoće, uz certifikat koji to i potvrđuje.
 
Jednako tako, Pranarom vodi računa o tome da svaki pacijent dobije prikladni savjet uz primjenu eteričnog ulja, posebno kada je riječ o rizičnim skupinama kao što su trudnice i dojilje, mala djeca ili osobe s alergijskim reakcijama i astmom. 
 
Još od 1975. godine dr. Pierre Franchomme, utemeljitelj Pranaroma, ukazuje na važnost kemotipizacije eteričnih ulja i najvišu farmaceutsku kakvoću, kako bi se postigla maksimalna sigurnost i djelotvornost u medicinskoj namjeni i pomoći pri liječenju. Pranarom i danas, pod vodstvom dr. Dominiquea Baudouxa, farmaceuta i fitoaromaterapeuta, nastavlja razvoj kliničke aromaterapije na strogim, znanstvenim temeljima i ekspertizom zdravstvenih stručnjaka, što je oduvijek bila prepoznatljivost Pranaroma! Suvišno je i reći kako su sva eterična ulja iz Pranaroma 100% prirodna i čista.
 
Prilikom korištenja eteričnih ulja, morate voditi računa da su ona klinički dobro ispitana i toksikološki sigurna za primjenu, posebice ukoliko je riječ o oralnoj primjeni eteričnih ulja, kakvu prakticiraju zdravstveni stručnjaci u okviru kliničke aromaterapije. Ono što je najvažnije, eterična ulja moraju biti kemotipizirana, a kada se u dozvoljenim indikacijama i kemotipovima koriste peroralno, tada je to u obliku mekih oleokapsula. 
 
Kemotipiziranje je svojevrsni „otisak prsta“ koji potvrđuje identitet eteričnog ulja i jamstvo je da su u tom kemotipu eteričnog ulja prisutne baš one aktivne sastavnice koje su odgovorne za djelovanje eteričnog ulja. Primjerice, jeste li znali da postoji više od 900 vrsta eukaliptusa, a samo je jedan kemotip proučen za sigurno i učinkovito djelovanje na tegobe sa sinusima. Morate biti sigurni da biljka, čije eterično ulje želite, bude specifične vrste i podvrste, a ulje preciziranog kemotipa!
 
Nadalje, kemotipizirana eterična ulja se dodatno provjeravaju na farmaceutsku kakvoću i čistoću!
 
Francuska škola aromaterapije zagovara svojevrstan medicinski pristup i dozvoljava primjenu 100% prirodnih, čistih eteričnih ulja, obvezno kemotipiziranih i farmaceutske kakvoće, putem oralne primjene. 
 
U Francuskoj, ljekarnici i liječnici koji su prošli školovanje iz kliničke aromaterapije daju dozvoljena eterična ulja razrijeđena u biljnom ulju u obliku mekanih želatinskih kapsula ili kao gotove oleokapsule. Takva primjena se često naziva i aromatskom medicinom (aromamedicina); takav pristup može pomoći kod nekih čestih gastrointestinalnih tegoba ili rezistentnih infekcija.  
 
Vrlo je velika vjerojatnost da će pojedinci biti izloženi virozama i prehladama, kao tegobama gornjih dišnih puteva, sinusa, grla i ždrijela. Bakterijske i virusne infekcije gotovo su neizbježne u periodima hladnijeg, vlažnog vremena, tijekom smanjene izloženosti suncu i većim okupljanjima ljudi u manjim prostorima. Sve veći broj pojedinaca traži prirodne metode samoliječenja, izbjegavajući neželjene štetne učinke i nuspojave klasičnih lijekova s kongestivnim učinkom i antipiretskim djelovanjem.
 
Na sreću, u kliničkoj aromaterapiji postoji kemotipizirano eterično ulje koje stručnjaci nazivaju jednim od „najsnažnijih prirodnih antibiotika“- eterično ulje mravinca! 
 
Ono se tradicionalno koristilo generacijama, no suvremena istraživanja idu mu u prilog kao jednom od najdjelotvornijih antiinfektivnih lijekova, čak snažnijeg učinka nego neki mnogi konvencionalni lijekovi, bez rizika od ozbiljnih nuspojava, naravno ukoliko se primjenjuje u skladu s preporukama zdravstvenog stručnjaka.
 
Kemotipizirano eterično ulje mravinca ili tzv. marokanskog origana (Origanum compactum) jedno je od najboljih prirodnih sastojaka namijenjenih infekcijama gornjeg dišnog sustava, posebice uha, nosa i ždrijela. Dok većina dodataka prehrani koji promoviraju ulje origana koristi vrstu biljke Origanum vulgare, eterično ulje mravinca (Origanum compactum) se već tradicionalno koristilo u marokanskoj narodnoj medicini, a suvremene znanstvene spoznaje o njegovoj djelotvornosti čine ga prirodnom „ljekarnom u sebi“.
 
Znanstvene studije koje su se provele u europskim zemljama potvrdile su njegovu djelotvornost u liječenju simptoma gripe i prehlade, bolnog i nadraženog ždrijela te infekcije gornjih dišnih puteva. 
 
Svoju popularnost mravinac opravdava mnogim provedenim znanstvenim studijama, koje se baziraju na proučavanju snažnog antivirotskog i antibakterijskog učinka jednog posebnog sastojka u mravincu- karvakrola!
 
Karvakrol je u sinergiji s ostalim aktivnim sastojcima iz mravinca pokazao svoju djelotvornost protiv nekih vrlo rezistentnih patogenih mikroorganizama kao što su Staphylococcus aureus i Escherichia coli. Jedan tim istraživača utvrdio je kako se kemotipizirano eterično ulje mravica može koristiti kod ozbiljnih bakterijskih infekcija koje se teško liječe ili su rezistentne na antibiotike. Uzevši u obzir činjenicu kako se antibiotici globalno primjenjuju neracionalno, zbog čega je rezistencija na njih u punom zamahu, barem je ohrabrujuće znati kako postoje nove nade skrivene u prirodi.
 
Kemotipizirano eterično ulje mravinca ima izvrsne učinke, ali je također vrlo važno pridržavati se preporuka o doziranju, jer više doze ne znače ujedno i bolje djelovanje, kao i kod svih lijekova ili aktivnih prirodnih sastojaka. 
 
Preporučena doza kreće se od 75mg do maksimalnih 450mg dnevno, a istraživači su ustanovili kako je optimalna dnevna doza 150mg eteričnog ulja mravinca u obliku oleokapsula. Maksimalne dnevne doze od 450mg ne preporučuju se uzimati duže vremena i uvijek se treba posavjetovati s ljekarnikom ili liječnikom.
 
OLEÓCAPS br.1. kapsule za nos/grlo indicirane su kao pomoć kod širokospektralnih infekcija i tegoba gornjih dišnih puteva (nos, grlo, ždrijelo), kao što je sinusitis, prehlada, rinitis, nadraženo, bolno i upaljeno grlo, i sl. Eterično ulje mravinca (Origanum compactum) također ima pozitivna svojstva kao sistemski germicid kod određenih dermatoloških bolesti. Svakako djeluje kao pomoć u osnaživanju organizma i imuniteta prilikom raznih tegoba na koje eterično ulje origana ima pozitivno terapeutsko djelovanje. Prikladno je i za vegetarijance.
 
Uvoznik Pranaroma za Hrvatsku – Kemig d.o.o.
Pranarom oleokapsule možete nabaviti u Kemig maloprodaji Bauerova 5 u Zagrebu kao i u brojnim ljekarnama, biljnim ljekarnama i trgovinama zdrave hrane diljem Hrvatske.
 
 
 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se