Zdravo i fino

Mirisni blagdanski kruh

Osim ovog kruha, koji je priredila Maja Kefeček,možete isprobati i brojne druge recepte ukoliko se pridružite Maji Kefeček na zimskim radionicama

Mirisni blagdanski kruh

S obzirom da su blagdani iza ugla, teško je zaobići gurmansku raznolikost koja s njima dolazi. No, dobro je znati da pekarske delicije mogu biti pripremljene kod kuće i od zdravih sastojaka.

Iz kuhinje Maje Kefeček dolazi recept za beskvasni blagdanski kruh kojeg lako možete pripremiti kod kuće. Maja Kefeček prvotno se educirala o zdravoj prehrani, a zatim se i sama počela baviti eksperimetniranjem s novim namirnicama i osmišljavanjem recepata. Svoj je kulinarski talent i znanje pretočila u dvije kuharice – "Kruh i peciva" te nedavno objavljenu "Slano i slatko od brašna", iz koje vam donosimo sljedeću poslasticu.

Mirisni blagdanski kruh

- 150 g polubijelog pirovog ili pšeničnog brašna
- 150 g pirovog integralnog brašna
- 1 žlica praška za pecivo bez aluminija
- prstohvat soli
- 80 g kokosovog šećera
- 1/4 žlice muškatnog oraščića
- 1 žlica đumbira
- 1-1,5 žlica cimeta
- 1/4 žlice klinčića
- po želji neki orašidi kao npr.orasi, bademi...
-150 g pirea od bundeve
-1,5 žlica kokosovog ulja
-oko 250 ml zobenog mlijeka
- žlica jabučnog octa
- za ukras: bundevine sjemenke i kokosov šećer

Pomiješajte u jednoj zdjeli posebno suhe, a u drugoj mokre sastojke. Pire od bundeve napravite od bilo koje bundeve koju narežite na kocke i kuhajte dok ne omekša u malo vode. Polagano ulijte mokre u suhe sastojke te povežite lagano miješajući.

Kalup nauljite s kokosovim uljem i izlijte smjesu. Ako koristite kalup, stavite sjemenke i kokosov šećer na dno kalupa prije smjese. Pecite na 180 stupnjeva oko 40ak minuta. Poslužite sami ili uz neki fini pekmez.

Radionice kuhanja Maje Kefeček

Osim ovog kruha, možete isprobati i brojne druge recepte ukoliko se pridružite Maji Kefeček na radionicama koje će se održavati tijekom zime. Saznajte kako opremiti blagdanski stol zdravim i ukusnim delicijama, no požurite s prijavam jer je broj mjesta ograničen.

27.11. Grickalice - Mala škola kruha 17-20:30 h
Radionica košta 200 kn (za uplate do 25 .11. 150 kn)

4.12. Pizze, focaccie - Mala škola kruha 17-20:30
Radionica košta 200 kn (za uplate do 2.12. 150 kn)

11.12. Zdravi blagdanski kolači 17-20:30
Radionica košta 200 kn (za uplate do 9.12. 180 kn)

15.12. Blagdanski kolači bez glutena 17-20:30
Radionica košta 200 kn (za uplate do 13.12.180 kn)

18.12. Blagdanski slani stol 17-20:30
Radionica košta 200 kn (za uplate do 16.12. 180 kn)

Sve se radionice se održavaju u Đorđićevoj 23.
Broj polaznika je ograničen. Molim da se prijavite na mail majafinaklopa@gmail.com.

Više informacija potražite na Maja Kefeček - fina klopa.

 

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.