Zdravo i fino

Minestrone s grahoricama i žitaricama

Matea Mandir McConnell kuha zdravi obrok za ovaj bezmesni ponedjeljak

Gusta juha od povrća, grahorica i žitarica, naš je prijedlog ukusnog zimskog i brzo gotovog ručka. Točne omjere sastojaka pogledajte na stranici naših prijatelja Kuhari.com.

 
Priprema:
 
Sjeckani luk, komade stabljičastog celera, komade narezane mrkve i sjeckani češnjak usitnite u blenderu (električnoj sjeckalici).
 
Tako usitnjene sastojke prebacite u lonac u kojem ste ugrijali maslinovo ulje.
 
Nakon par minuta kada smjesa omekša, dodajte žitarice i grahorice (mješavina više vrsta graha, crvene i žute leće, slanutka, pšenice, ječma i raži) koje ste dan ranije stavili u posudu s vodom da se namoči.
 
Promiješajte i nakon par minuta sve zalijte povrtnim temeljcem (poželjno je da je domaći).
 
Nakon što ste promiješali, dodajte pelate rajčica narezane na kockice, posolite i popaprite.
 
Ubacite mirodije (najbolje svježe) lovor, timijan, ružmarin i kadulju.
 
Kocke parmezana (2,5cm) zajedno sa korom (ako je ima) dodajte u lonac i pustite da se sve kuha pola sata.
 
Ubacite krumpir narezan na kockice i kuhajte zadnjih pola sata.
Jelo servirajte i dekorirajte po želji.

Savjet više: mirodije povežite tankom špagom (jedan kraj špage za mirodije,a drugi za dršku posude za kuhanje) kako biste ih kasnije lakše izvadili.
 
 
Dobar tek vam žele
 Minestrone s grahoricama i žitaricama
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se