Zdravo i fino

Masterchef orada na 3 načina

Oradu tris je u prošloj sezoni Masterchefa pripremio pobjednik showa Šime Sušić

 Masterchef orada na 3 načina

Čekate li s nestrpljenjem Masterchef 2012., najgledaniji kulinarski show u Hrvata i šire, koji je prošle godine osvojio široko gledateljstvo? U ponedjeljak, 24. rujna napokon možete odahnuti jer, na vaše i na naše veselje, započinje nova sezona. 

 
U novoj sezoni voditeljsku će palicu preuzeti Igor Mešin, a prošlogodišnjim članovima žirija, Radovanu Maričiću, redatelju i gastro kritičaru i Mati Jankoviću, chefu, pridružit će se chef i restorater Dino Galvagano. I dok čekamo ponedjeljak, idemo se prisjetiti kako je to prošle sezone oradu pripremio prvi pobjednik Masterchefa - Šime Sušić.
 
 
 
Podlanica iz trisa ili Orada na 3 načina
 
 
Sastojci:
 
-Orada
-Vlasac
-Pinjoli
-Slani inćuni
-Papar
-Sol
-Maslinovo ulje
-Ocat
-Češnjak
-Timijan
-Mahune
-Cherry rajčice
-Ružmarin
-Kapari
-Čili
-Bijelo vino
-Krumpir 
 
 
Priprema:
 
1.Od orade uzeti 2 filea (samo ombolo). Smotati ga da koža ostane s vanjske strane. Spojiti s čačkalicom, začiniti (sol, papar, maslinovo ulje). Napraviti pesto od vlasca, popečenih pinjola, slanih inćuna, papra, maslinovog ulja i malo octa. Pesto staviti na dno tanjura u obliku 2 kruga. Na to staviti zapečene krugove ribe.
 
2.Četiri repna filea orade staviti u prozirnu foliju, posoliti ih, popapriti, zaliti maslinovim uljem te staviti zgnječeni češnjak i malo usitnjenog timijana. Dobro zatvoriti i baciti u kipuću vodu na 45 sekundi. Blanširati mahune, osušiti ih i malo zapeći s mladim lukom u tavi te začiniti (sol, papar, maslinovo ulje). Napraviti riblji temeljac od ostataka ribe, procijediti i uliti sok od naranče. Pustiti da se reducira. Zapeći u pećnici češnjak i od njega napraviti pastu. Mahune posložiti po tanjuru. Staviti 4 filea ribe i preliti s umakom. Uz to servirati pastu od pečenog češnjaka.
 
3.Napraviti umak od blanširanih cherry rajčica, usitnjenog ružmarina, kapara, malo čilija, sitno sjeckanog češnjak i bijelo vina. Sve to začiniti solju i paprom. Skuhati krumpir koji je narezan na krugove debljine 0,5 cm. U aluminijsku foliju posložiti krumpir. Na njega staviti file ribe i preliti umakom, a zatim dobro zatvoriti u foliju. Peći na 200 stupnjeva 5 do 8 minuta ovisno o veličini filea.
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.