Zdravo i fino

Maslac od kikirikija

Kako kod kuće napraviti maslac od kikirikija - receptura za vrlo zdravu namirnicu

Maslac od kikirikija

Preporučena količina maslaca je 1 žlica dnevno. Kikiriki je dobar izvor bjelančevina za sve one koji jedu malo mesa ili uopće ne jedu meso. Dugo stvara osjećaj sitosti te se može jesti i pri strogoj dijeti. Kikiriki ima sposobnost održavanja niske razine šećera u krvi pa se preporučuje i dijabetičarima. Maslac od kikirikija se koristi za pripremu sendviča, umaka, juha...

Za 15 dkg maslaca

25 dkg očišćenog i poprženog sirovog kikirikija

1/2 žličice soli

2 žlice ulja od kikirikija ili suncokretovog ulja

1) Kikiriki popržiti na suhoj tavi

2) Kikiriki staviti u blender,dodati sol i samljeti. Pomalo dodavati ulje i miješati dok smjesa ne postane kremasta. Maslac čuvati u dobro zatvorenoj staklenki. Potrošiti u roku 2 tjedna.

 

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.