Zdravo i fino

Napravite sami maslac od kikirikija

Kako kod kuće napraviti maslac od kikirikija - receptura za vrlo zdravu namirnicu

Napravite sami maslac od kikirikija

Preporučena količina maslaca je 1 žlica dnevno. Kikiriki je dobar izvor bjelančevina za sve one koji jedu malo mesa ili uopće ne jedu meso. Dugo stvara osjećaj sitosti te se može jesti i pri strogoj dijeti. Kikiriki ima sposobnost održavanja niske razine šećera u krvi pa se preporučuje i dijabetičarima. Maslac od kikirikija se koristi za pripremu sendviča, umaka, juha...

Za 15 dkg maslaca

25 dkg očišćenog i poprženog sirovog kikirikija

1/2 žličice soli

2 žlice ulja od kikirikija ili suncokretovog ulja

1) Kikiriki popržiti na suhoj tavi

2) Kikiriki staviti u blender,dodati sol i samljeti. Pomalo dodavati ulje i miješati dok smjesa ne postane kremasta. Maslac čuvati u dobro zatvorenoj staklenki. Potrošiti u roku 2 tjedna.

 

 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se