Događanja

Madež ili rak? Provjeri na Euromelanoma Danu!

Pozivamo čitatelje da se prijave za pregled madeža i mrlja na koži na besplatni telefon 0800 6071

Madež ili rak? Provjeri na Euromelanoma Danu!

Mirna Zidarić i hrvatski dermatolozi poručuju: Brinite za svoje madeže i naručite se za pregled madeža na Euromelanoma Dan na broj 0800 6071!

 
Jučer je u prostorijama zagrebačkog centra Coner održana najavna konferencija povodom ovogodišnje kampanja i javnozdravstvene inicijative u borbi protiv zloćudnog raka kože (melanoma) - EUROMELANOMA DAN HRVATSKA 2012.. Euromelanoma dan održat će se 08. svibnja 2012. godine uz slogan „Brinete za svoje mrlje? – Rak kože možete vidjeti!“ 
 
Na najavnoj konferenciji su predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva prof.dr.sc. Mirna Šitum i poznata hrvatska novinarka i TV-voditeljica, Mirna Zidarić, zajednički pozvale građane Hrvatske da se odazovu besplatnoj preventivnoj akciji i prijave na besplatan broj telefona 0800 6071 za pregled kože i madeža u  dermatološkim ordinacijama diljem Hrvatske, koji će se održati 08. svibnja 2012.
 
 
Madež ili rak? Provjeri na Euromelanoma Danu!
Gledate ali ne vidite?
Sljedeći put kada pogledate svoju kožu, ne propustite vidjeti promjene! Primijetite li kakvu sumnjivu promjenu, poduzmite nešto!
 
  
Građani se mogu prijaviti za besplatne preglede
putem poziva na besplatni telefon
0800 6071

Prijave su dostupne na datume:
25. travnja 2012.
26. travnja 2012.
27. travnja 2012.
30. travnja 2012.
02. svibnja 2012.
 
 
 
 
Prof.dr.sc. Mirna Šitum, ujedno i voditeljica Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravlja RH, iznijela je zabrinjavajuće brojke o pojavnosti melanoma u Hrvatskoj, te je upozorila na sve veći broj djece i mladih, koji obolijevaju od tog smrtonosnog raka kože, zbog čestih intenzivnih izlaganja suncu bez fotozaštite, stoga poziva roditelje i javnost da se dodatno educiraju se o pravilnoj zaštiti od sunca! Posebice je istaknula sve veći rizik od melanoma noktiju zbog UV-lampi koje se koriste prilikom ugradnje umjetnih noktiju.
 
Mirna Zidarić je ponovno potvrdila kako je iznimno osviještena kada je riječ o hvalevrijednim kampanjama, te ih svesrdno podržava, posebice kada je riječ o javnozdravstvenom problemu. Kao suvremena žena i majka dvojice sinova, ali i kao uspješna sportska novinarka koja je obišla brojna svjetska događanja, upoznata je s važnosti UV-zaštite od najranije dobi. Navela je primjer brojnih sportaša, osobito tenisača na Grand Slam turnirima poput Australian Opena, na kojima se svi tijekom mečeva maksimalno štite od štetnog UV-zračenja pomoću kape, zaštitnih krema i fotoprotektivne odjeće! Upoznavši se s mogućim rizicima pretjeranog izlaganja UV-zračenju, od opeklina i fotostarenja kože, do melanoma kože i noktiju, istaknula je kako će svoju djecu dodatno štititi od sunca, ali će i kolegicama udijeliti nove korisne savjete o fotoprotektivnom ponašanju!
 
 
Madež ili rak? Provjeri na Euromelanoma Danu!
Projekt su podržali mnogi respektabilni brandovi
 
 
Ove godine su se u projekt uključili i farmaceuti, te osim u liječničkim ordinacijama, brošure o samopregledu kože možete potražiti i u ljekarnama diljem Hrvatske.
 
Euromelanoma Dan Hrvatska se provodi već nekoliko godina u organizaciji Hrvatskog dermatovenerološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora i Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravlja. Cijeli je projekt pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RH, Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, te Europske akademije za dermatologiju i venerologiju - Euromelanoma Day organizacije. Projekt podržava i Hrvatsko farmaceutsko društvo.
 
 
I ove godine Euromelanoma Dan ne bi bilo moguće održati bez dodatne podrške prijatelja kampanje:
 
 
Sve informacije o Projektu možete naći na internetskoj stranici Euromelanoma day organizacije  
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.