Zdravo i fino

Lička pogača sa sirom

Ukusno tradicionalno ličko jelo

Lička pogača sa sirom

Svi ljubitelji tradicionalne ličke kuhinje dobro znaju kakav okus ima lička pogača. Ako ju još niste imali prilike probati, Kuhari.com i Igor Petek nude vam način kako da ju napravite. Gotova je za otprlike 50 minuta, ali odličan okus ovog ličkog specijaliteta u vašim će ustima potrajati puno duže.

Sastojci za 4 osobe:

- 3 jaja
- 1 čaša kiselog mlijeka
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1.5 dl ulja
- 300 g naribanog sira
- 250 g brašna
- sol

Priprema:

U zdjelu razbijemo jaja i umutimo ih. Dodamo soli, kiselo mlijeko, prašak za pecivo i ulje, a potom sve dobro izmiješamo.

U dobivenu smjesu umiješamo ribani sir i brašno te sve zajedno prelijemo u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje i rasporedimo smjesu ravnomjerno.

Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 180°C 30-ak minuta.

 

Dobar tek žele vam
Lička pogača sa sirom

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se