Hrana kao lijek

LCHF kuglice od buče

Isprobajte recept iz Prve hrvatske LCHF kuharice

LCHF kuglice od buče
Ponekad smo bez mašte kada treba osmisliti prilog koji ne sadrži tjesteninu, krumpir, brašno ili rižu, no autorice Prve LCHF kuharice, Anita Šupe i Ariana Miljević Bugenvilija dobro znaju kako napraviti takve priloge – uživajte u Kuglicama od buče, napravljene prema receptu koji ćete pronaći u poglavlju „Prilozi“ Prve hrvatske LCHF kuharice.
 
 
 
LCHF kuglice od buče
 

Sastojci:
 
- jedna hokaido bundeva (otprilike 700 grama)
- 200 grama svježeg sira
- 200 grama ribanog sira
- 2 jaja
- 2 žlice posija
- 1 žlica psyllium praška
- sol, papar, muškatni oraščić
 
 
LCHF kuglice od buče
 

Priprema:
 
Bundevu prerežite na pola i očistite od vlakana i sjemenki, pa posolite iznutra.
Stavite je peći na 180°C otprilike 45 minuta ili dok nije pečena. Zatim žlicom ostružite meso pečene bundeve i dobro ispasirajte.
 
Kada se ohladi, u bundevu dodajte jaja, mladi sir i začine. Kušajte pa dosolite još po ukusu. Sad umješajte pola količine ribanog sira, psyllium i posije pa sve fino izradite mikserom u glatku gustu smjesu. Ako je smjesa prerijetka, dodajte još posija ili psylliuma.
 
Oblikujte kuglice veličine oraha i kuhajte ih u posoljenoj proključaloj vodi oko 5 minuta. U vatrostalnu zdjelu malo namašćenu složite gotove kuhane kuglice, posipajte ostatkom naribanog sira i zapecite u pećnici petnaestak minuta na 200 stupnjeva. Odličan su prilog pašticadi ili dinstanom mesu divljači.
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.