Zdravo i fino

Kuharica Veganski sladoled - za dekadentno uživanje u zdravim slasticama

Više ne morate žaliti zbog obilne porcije kolača ili sladoleda jer zahvaljujući kuharici finskih blogerica oni dolaze u veganskoj varijanti

Kuharica Veganski sladoled - za dekadentno uživanje u zdravim slasticama

Sanjate o tome da jedete obilnu, dekadentnu porciju kremastog sladoleda, a poslije se svejedno osjećate sretno i lagano? Taj je san upravo postao java s novom kuharicom finskih autorica, blogerica i zaljubljenica u zdravu prehranu!

Autorice Virpi Mikkonen i Tuulia Talvio u svojoj su kuharici Veganski sladoled sakupile više od 80 recepata za sladolede na štapiću, instant-sladolede, sladoledne torte, ledene lizalice, sladoledne kreme, kremaste ledene napitke, sladoledne kolačiće i sendviče, razne preljeve i druge dodatke s isključivo zdravim, cjelovitim sastojcima: bez rafiniranih šećera, bez mliječnih proizvoda, bez glutena, s receptima za verzije bez orašastih plodova. Sa ili bez aparata za sladoled, za zabave, obitelj ili kao zdravi dekadentni desert za jednu osobu – ponekad samo od nekoliko vrhunski odabranih sastojaka. Od kremastih lizalica s borovnicom do slatko-slanog sladoleda s karamelom i kokicama, od trostruko čokoladnog frapea s metvicom do sladoledne torte s trešnjama – recepti se nižu, jedan bolji od drugoga, uz prelijepe fotografije samih autorica.

Kuharica Veganski sladoled - za dekadentno uživanje u zdravim slasticama

Virpi Mikkonen kreira recepte, piše i podučava o hrani (ima diplomu Institute for Integrative Nutrition iz New Yorka), a bavila se i novinarstvom. Njezin blog Vanelja dobio je Saveur Award 2015. Kao najbolje dizajnirani blog, a o njemu su, između ostalog pisali i Honest Cooking, HuffingtonPost, Yahoo Food.

Tuulia Talvio je blogerica i učiteljica joge. O njezinom blogu Uusia Tuulia pisali su Brit +Co, Camille Styles, Yahoo Food i Feedfeed.

18,5x23,5 cm, meki uvez, str. 216
Biblioteka: Makronova
ISBN: 978-953-257-342-8
Planetopija, 2016.
155, 00 kn

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.