Zdravo i fino

Krumpir u kori s nadjevom od tune

Jednostavno, a više od ukusnoga...

Krumpir u kori s nadjevom od tune

Krumpir se danas priprema na različite načine – prženjem, kuhanjem, na salatu... Ali jeste li ga ikada jeli pečenog u kori s ukusnim nadjevima na vrhu? Ako niste, svakako biste trebali probati, a savršen recept za ovu jednostavnu verziju londonskog fast food jela nude vam vaši Kuhari.com i Dunja Gulin.

Potrebni sastojci za 2 osobe:


- 3x 80 g tune Rio Mare (natur, ne u ulju)
- 1/4 šalice namočenih indijskih oraščića
- maslinovo ulje
- sok limuna
- sol, papar
- 1/4 žličice suhog bosiljka
- 6 većih krumpira

za serviranje:

- 12 kiselih krastavaca
- malo ajvara
- 2 žlice sjeckanog peršina
- maslinovo ulje

Priprema

- Krumpir dobro iščetkajte i obrišite krpom. Budući da se jede i kora, najbolje bi bilo kada bi ovo jelo pripremali s krumpirom iz ekološkog uzgoja.
- Svaki krumpir presijecite na pola po duljini, a prerezanu površinu svake polovice istrljajte s malo krupne (ili sitne) soli.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok površina krumpira ne porumeni, a krumpiri ne omekšaju.
- Dok se krumpir peče pripremite nadjev – tunu ocijedite i stavite u blender s ostalim sastojcima i izmiksajte u glatki namaz, a kisele krastavce nasjeckajte na male kockice.
- Polovice krumpira, dok su još vrući, posložite na tanjur, na svaki komad dodajte 1 žlicu namaza, pospite sjeckanim krastavcima, ukrasite nečim crvenim (npr. s malo ajvara), pospite sjeckanim peršinom i poškropite maslinovim uljem. Umjesto namaza od tune možete napraviti i neki drugi namaz. (npr. od svježeg sira/slanutka/crvene leće/tofua)
- Servirajte uz veliku zdjelu miješane salate, npr. matovilca i rikule.

 

Dobar tek žele vam
Krumpir u kori s nadjevom od tune

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.