Zdravo i fino

Kruh s pivom po receptu Maje Kefeček

Ne pečete kruh sami jer je prekomplicirano? E, pa nije!

Kruh s pivom po receptu Maje Kefeček

Istini za volju, za ispeći kruh kod kuće potrebno vam je nekoliko sati, a ako ste prezaposleni ili preopterećeni dnevnim obavezama, pečenje vašeg domaćeg kruha bi se lako moglo pretvoriti u nemoguću misiju. Uz ovakav recept koji ne zahtijeva dizanje kvasca, niti dugo miješanje - pečenje kruha u domaćoj radinosti dostupno je zaista svakoj prezaposlenoj domaćici, a zanimljivo je što Maja Kefeček u receptu koristi i pivicu. 300 ml pivice da budemo precizniji. Što ćete napraviti s preostalih 200 ml dok čekate kruh da se ispeče prepuštamo vašoj mašti na volju - mi samo znamo da je piva jako dobra za ljepotu!

 

Sastojci:
 
300 g brašna tip-850 ili pirovog polubijelog
150 g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna 
2 žlice praška za pecivo 
1 žlica soli 
300 ml pive 
150 ml sojinog mlijeka
4 žlice sjemenki (bundevinih, sezamovih, suncokretovih, lanenih, konopljinih…) 
 
 
Kruh s pivom po receptu Maje Kefeček
 
 
Priprema:
 
Pomiješajte odvojeno suhe i tekuće sastojke. Zatim tekuće sastojke umiješajte u suhe pa sve izlijte u nauljeni ili papirom za pečenje obloženi kalup. (Nemojte puno miješati. Smjesa bi trebala biti dosta mekana). Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200°C 45-55 minuta. 
 
Napomena: Pivu možete zamijeniti mineralnom vodom
Recept preuzet iz kuharice Kruh i Peciva, Maje Kefeček (odobrenje Planetopija). Fotografija: Maja Danica Pečanić
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.