Zdravo i fino

Kremasto- krepka juha od hokaido tikve

Fina krepka juha neka obilježi za početak jeseni

Kremasto- krepka juha od hokaido tikve

Hokaido bundeve prave su riznice vitamina i minerala kojih organizmu gotovo nikada nije dosta, osobito sada kada nastupaju hladni, kišni jesenski dani. Kako biste ovu zdravu namirnicu u organizam unijeli na što ukusniji, topliji i zdraviji način, pobrinuli su se portal Kuhari.com i Marta Pribanić. Obilježite početak jeseni ovom finom kremastom juhom od hokaido bundeve. 

Potrebni sastojci za 6 osoba:

- 2 hokaido bundeve
- 2 krumpira
- 2 luka
- 1,5 l vode
- malo soli
- malo papra
- malo peršina

Priprema:

Operite hokaido bundeve, očistite ih od koštica i narežite na kockice. Koru nije potrebno guliti.

Potom ogulite krumpir i narežite ga na kockice.

Očišćeni i nasjeckani luk stavite na vruće ulje i prodinstajte ga, a kada poprimi žutu boju, dodajte nasjeckanu bundevu i krumpir te podlijte vodom dok voda ne prekrije povrće.

Kuhajte na srednjoj vatri dok se bundeva ne počne lako drobiti pod kuhačom.

Vruću juhu stavite u blender ili ju smiksajte štapnim mikserom. Ako će biti pregusta, slobodno dodajte vode po želji.

Pri kraju dodajte soli, papra i peršina po ukusu, a juhu servirajte vruću uz očišćene koštice bundeve ili kockice suhog kruha.

Naturala predlaže da na kraju dodate malo običnog ili sojinog vrhnja i tako upotpunite ovo kremastu uživanciju.
 

Dobar tek žele vam
Kremasto- krepka juha od hokaido tikve

 

 

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.