Zdravo i fino

Kovač sa šparogama i pire krumpirom by Dino Galvagno

Uz komunikacijski dio programa Lingua Culina sudionici događanja su imali mogućnost i uživati u pripremljenim delicijama

Kovač sa šparogama i pire krumpirom by Dino Galvagno

Na koji način komuniciraju kuhinje hrvatskih restorana, stvaraju li komunikacijski most sa svojim gostima, kako pomažu autentične i autohtone recepture u diferencijaciji na tržištu – samo su neka od pitanja o kojima se raspravljalo na događanju Lingua Culina s poznatim hrvatskim chefom Dinom Galvagnom u zagrebačkom restoranu Conte.

Uz komunikacijski dio programa sudionici događanja su imali mogućnost i uživati u pripremljenim delicijama. Jedna od njih je i recept kovača kojeg je Dino Galvagno posebno kreirao za restoran Conte.

>> Lingua Culina by Dino Galvagno 

Kovač sa šparogama i pire krumpirom by Dino Galvagno

Sastojci (4 osobe)

-    1,5 kg ribe kovač ili druge bijele ribe
-    1 vezica korjenastog povrća
-    1 dcl bijelog vina
-    100 g maslaca
-    par grančica timijana
-    sol
-    papar
-    limunov sok
-    1 korica limuna

Za šparoge:
-    1 vezica zelenih šparoga
-    sol
-    malo šećera
-    1 žlica maslaca

Za pire krumpir:
-    4 krumpira srednje veličine
-    maslac (otprilike ¼ u odnosu na količinu krumpira)
-    1 žlica maslinovog ulja
-    sol
-    mlijeko

Priprema


Oguliti i prepoloviti krumpir te staviti  u posoljenu hladnu vodu. Nakon što je krumpir kuhan, izgnječiti ga s maslacem te izmiješati s mlijekom i maslinovim uljem.  Oguliti šparoge otprilike 5 cm do vrha i prelomiti donji dio stabljike. Staviti šparoge u posudu tako da prekriju dno u jednom sloju, dodati začine, maslac i malo vode, te kuhati na jakoj vatri i istovremeno tresti, otprilike 5 minuta.

Očistiti i filetirati kovača, staviti kosti u hladnu vodu s korjenastim povrćem, za temeljac. Temeljac kuhati sat vremena i nakon toga ga procijediti i ukuhati na pola. Obraditi filete i narezati ih na 8 odrezaka. U široku posudu debelog dna najprije staviti temeljac i filete ribe kožom okrenutom prema dolje, te sve posoliti i popapriti, uz dodavanje timijana, maslaca, maslinovog ulja i bijelog vina. Poklopiti posudu i staviti na umjerenu vatru. Nakon što smjesa zakuha, ugasiti vatru i ostaviti smjesu poklopljenu u posudi kako bi se riba poširala. Pripremiti umak od temeljca, limunovog soka i korice, te maslaca u visokoj posudi i uz pomoć štapnog miksera. Poslužiti sve zajedno.

Dobar tek!


 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.