Advertisement
Medicina i farmacija

Komplikacije u trudnoći i srčani udar

Upozorenje American Heart Association za rizike od srčanog udara za žene koje su imale određene komplikacije u trudnoći

Komplikacije u trudnoći i srčani udar

Trudnice kojima je za vrijeme trudnoće bila dijagnosticirana preeklampsija, hipertenzija ili dijabetes tijekom trudnoće, po novijim se saznanjima smatraju rizičnima za razvitak bolesti srca i krvnih žila, smatra American Heart Association (AHA). Žene su klasificirane u tri skupine – žene s visokim rizikom od razvoja krvnih bolesti, žene s umjerenim rizikom i one sa odličnom kardiovaskularnom prognozom. U prvoj su skupinu žene kojima je već dijagnosticirana neka srčana ili krvnožilna bolest, kronična bolest bubrega ili dijabetes između drugih rizičnih faktora.

U skupini umjerenog rizika sada su se našle i žene s komplikacijama u trudnoći kao što je preeklampsija, gestacijski dijabetes ili hipertenzija tijekom trudnoće. 
Ako ste imale neki od ovih problema tijekom trudnoće, vaš kardiovaskularni sustav je pokazao svoju slabost te da ne funkcionira idealno – smatraju stručnjaci American Heart Association (AHA). S druge strane, te komplikacije imaju svoju pozitivnu stranu jer je problem uočen u ranijoj životnoj dobi te se može na vrijeme poraditi na preventivnim strategijama. Moguće da će vam, u tom slučaju, liječnik preporučiti gubitak tjelesne težine, promjene u stilu života i neke lijekove. 
 
Izvor: American Heart Association (AHA)
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se