Advertisement
Wellness i spa oaza

Kineska tui-na masaža

Stara kineska terapeutska tehnika, koja uključuje pritisak i ritmično trljanje, djelotvorna u detoksikaciji organizma

Kineska tui-na masaža

Jedan od najstarijih oblika terapeutske masaže je kineska tui-na masaža, doslovce „tiskaj i trljaj“, koja se radi lopticom palca ili katkad zglobovima kažiprsta i srednjaka.

Tui-na masaža obavlja se jednim pritiskom palca ili zgloba, gurajući ga duboko u tkivo, a tada se olabavi pritisak i odmah se masira površina okruglim pokretima za širenje stagnantne energije.
Ova terapija tiskanja i trljanja primjenjuje se po cijeloj dužini određenog meridijana energije i živčanim kanalima povezuje s organima i tkivima kojima treba tretman.
 
Organi u zastoju i toksična tkiva aktivirana su dubokim pritiskom uzduž meridijana i živaca koji ih kontroliraju, potiče ih se na ispuštanje toksina te se ponovno napune njihove stanice, popune njihove tekućine i obnove njihove funkcije.
Duboki pritisak i ritmično trljanje postupno „izmijesi“ toksične ostatke iz tkiva i vodi ih u limfni sustav za izlučivanje.
Tui-na masaža je pogotovo djelotvorna zato što istiskuje potisnute toksine iz živčanih tkiva, tjerajući ih u limfne puteve za izlučivanje.
Neki tui-na terapeuti počinju svaki tretman tako da se 10 do 20 minuta usmjere na četiri grane meridijana mjehura, koji se penje po kralježnici, s dva usporedna kanala na svakoj strani. Ovo opušta unutarnje organe, prebacuje živčani sustav u modus liječenja parasimpatičke grane i opušta napetost iz mišića koji štite leđnu moždinu.
 
Postoji posebna grana tui-na masaže koja se zove „hsiaoer tui na“, ili doslovce „tui-na male djece“, razvijena posebno za primjenu u pedijatriji.
Pedijatrijski tui-na je tako razvijen kao posebna grana koja se vrlo učinkovito primjenjuje u medicinskoj terapiji kod djece i koju djeca rado prihvaćaju.
Zbog mekoće i osjetljivosti  dječjih tijela u razvoju rezultati terapije su obično brzi i uspješni.
 
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se