Advertisement
Andrea Šitum, urednica

Kakve veze imaju dvije vrane, jedan fotić i Eckhart Tolle?

Zaspala u pol dva zbog paklene vrućine. Probudila se u pet zbog dvije blesave vrane koje su vrištale na susjednoj kući i prekinule mi san. U početku sam ih pokušala ignorirati i vratiti san na preumorne kapke...

Kakve veze imaju dvije vrane, jedan fotić i Eckhart Tolle?

Zaspala u pol dva zbog paklene vrućine. 

Probudila se u pet zbog dvije blesave vrane koje su vrištale na susjednoj kući i prekinule mi san. U početku sam ih pokušala ignorirati i vratiti san na preumorne kapke, ali sam naposlijetku priznala kapitulaciju i poslala ih u vražju mater skupa sa svojim lakim snom, dok sam skenirala Jedinog i Jedinu na susjednim krevetima, koji na graktanje vrana nisu odgovorili niti promjenom disanja, a kamoli razbuđivanjem.
 
Ok, nek vrane budu krive i odgovorne za još jednu jutarnju šetnju, pomislila sam, dok sam pospremala vodu, fotić i mobitel u rozu Didl torbicu ukrašenu s dva svjetlucava Hello Kitty bedža. Jedinina torbica aman-taman za ono što mi treba potrpati u nju pa nek i ona tri guštera, dva zeca i pet koza koje ću sresti putem, pomisle da sam djetinjasta jer nosim rozu torbicu – briga me. Postalo mi u zadnje vrijeme svejedno što i dvonožni govore o meni, a kamoli četveronožni. A valjda je i to neka vrsta odrastanja. Pojma nemam.
 
Nego, važnije - hoću si skuhat kavu ili neću? Ma neću, popit ću je u slastičarnici kad se vratim. 
 
Idem kamo? - Za valovima...
Ako je sada u zaljevu ovako valovito, mogu samo zamisliti kako je na Arbitu, najisturenijoj točci Otoka okrenutoj prema Susku...to danas treba vidjeti...
 
Cilj određen, tenisice nabrušene, ali ček`. 
S terase pogled nesvakidašnji. Zora je svanula, dan se zakotrljao, a na nebu još uvijek blješti puni Mjesec. Luna moja. Vadim fotić iz roze Didl torbice i bilježim Trenutak. 
 
Krećem naposlijetku i razmišljam kako je Trenutak upravo ono na što danas trebam obratiti pažnju. Oki doki. Ajmo jednom šetnju provesti u Trenutku. Baš onako kako me striček Tolle (Eckhart Tolle, Moć sadašnjeg trenutka) jednom davno svojom knjigom naučio, a primijenjujem ekstremno rijetko. 
 
Misli su vrludale amo-tamo, svadila sam se i mirila s njima, dolazile su i nove i teško mogu reći da sam većinu šetnje provodila u Trenutku – prije sam je provodila u pokušajima da ne iskrenem nogu ili da ne zagazim u, da prostite – bošarinov drekec jer sam odabrala malko problematičniji put do Arbita od onog uobičajenog. (www.istrapedia.hr Boškarin (furlanski boscarin: neobrađeni štap i ime goveda), najrašireniji istar. narodni naziv za govedo istarski podolac. Drugi su uobičajeni nazivi bakin, mandula, sivo, istro, srnela. To je govedo bilo vrlo rašireno u Istri do sred. XX.st., a od tada postoji samo nekoliko stotina primjeraka.). 
 
Nakon neka četiri kilometra tutnjava valova koji lupaju o obalu je privukla pažnju. I vjetar i tutnjava pojačavali su se opasno. Skužim da sam već na Arbitu i skrenem s glavnog puta na jedan uži koji se strmo spuštao do same obale. More divlja, lupa o stijene - procjena o jačini valova na ovom mjestu unijske obale je bila potpuno točna. Ogromni su. 
 
Sjednem i popratim pogledom hipnotizirana to ritmično gibanje. Slane kapljice u eteričnoj izmaglici padaju po meni i konačno me jedan val dohvati i zapljusne cijelu.
Mokra skroz naskroz, vadim fotić i bilježim još jedan Trenutak. 
 
Na povratku, okupana i sretna, zaronim u polje divljeg origana i opskrbim se njime za cijelu iduću godinu, isplaniram pizzu za ručak i laganini nabrusim tenisice za povratak u selo gdje me u slastičarnici čekala crna mirisna tekućina koju ću sada s guštom popiti.
 
Kratki espresso bez kapi mlijeka i bez šećera.
 
Bilo je vrijeme za prvu jutarnju kavu.
 
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.
  • Kakve veze imaju dvije vrane, jedan fotić i Eckhart Tolle?- komentira MartinaBogdanic MartinaBogdanic
    Divni opisi trenutka, toliko da sam i ja poželjela podijeliti svoje sa istom prekrasnom prirodom. Divan ti je Otok! Vrlo, vrlo, vrlo poseban!:)
  • Kakve veze imaju dvije vrane, jedan fotić i Eckhart Tolle?- komentira andrea andrea
    uživaj draga u šetnjama, zaslužila si malo odmora:) pusa!
  • Kakve veze imaju dvije vrane, jedan fotić i Eckhart Tolle?- komentira ndesertrose ndesertrose
    E vidiš, meni je sad jako žao što ja spavam ko zaklana..i moram budilicu namiještatr i tjerat se iz kreveta jer dvije minute nakon što otvorim kapke, oni se vraćaju na mjesto..a ne bude me ni oluje ni kamion koji ronda pred zgradom, ni muzika koja trešti.moj Jedini sve to ?uje..ali odlu?ila sam ove godine da me budilica budi ranom zorom na šetnje , fotkanje i jutarnje plivanje po mom otoku.. :) a ti uživaj u svom najviše što možeš.. :)

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se