Advertisement
Predstavljamo

Kako biti odrasla osoba u vezi

David Richo, bračni i obiteljski terapeut pomaže nam pronaći zadovoljstvo unutar sebe

Kako biti odrasla osoba u vezi

Fatalno je biti samo muškarac ili samo žena; mora se biti ženstveno-muževan ili muževno-ženstven. 

Virginia Woolf
 
Kako biti odrasla osoba u vezi, pitanje je koje si znamo postaviti dok pri tome najčešće mislimo na našeg partnera ili partnericu. Kako odabrati partnera, koje su odlike prve faze veze, što kad nastanu sukobi, a što kad se pojavi ljubomora ili nevjera i moramo se suočiti s razočaranjem? I na kraju, ako i kad veza pukne, kako je završiti i krenuti dalje?
 
To su neke od tema o kojima možete čitati u novom Planetopijinom izdanju Kako biti odrasla osoba u vezi. 
 
Sva ljubav ovoga svijeta neće nam donijeti sreću niti učiniti da veza skladno funkcionira.  Za to je potrebno umijeće, a ono je prilično lako dostupno, kaže u uvodu ove knjige David Richo, bračni i obiteljski terapeut. Ljubav nije samo osjećaj nego i aktivna prisutnost u vlastitom životu, stoga Richo pojašnjava kako, usmjerivši se na osobni rast i razvoj, pronaći zadovoljstvo unutar sebe te postati  kvalitetnija i ispunjenija osoba. Ostvarujući srodnost i bliskost sa svojom vlastitom dušom, ostvarujemo i kvalitetniju i ispunjeniju vezu. 
 
U nizu kreativnih i interesantnih vježbi, uz primjere iz dugogodišnje psihoterapeutske i savjetodavne prakse, autor nam s humorom pokazuje na koji način možemo osvijestiti strahove i blokade iz djetinjstva i prošlosti koji nas sprečavaju da „... postanemo majstori dobrih odnosa". 
 
Dr. David Richo je bračni i obiteljski terapeut, psihoterapeut, učitelji pisac u Santa Barbari i San Franciscu u Kaliforniji, koji u svojem radu ističe jungovsko, transpersonalno i duhovno viđenje. Od istog autora u izdanju Planetopije objavljena je i knjiga  „Sinkronicitet“. 
 
Prijevod: Nataša Ozmec
Format: 16x 19 cm
Uvez: meki
Broj stranica: 372
Biblioteka: Osjetila i osjećaji
ISBN: 978-953-257-215-5
Izdavač: Planetopija, 2012.
Cijena: 155.00 kn
 
 
Knjižara Planetopija
Ilica 72, 10000 Zagreb
tel: +385 1 4846 197
 
 
 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se