Zdravo i fino

Juha od pečene korabice i koromača

Probajte ovu primamljivu sezonsku juhu

Juha od pečene korabice i koromača
Nesvakidašnji recept donosi nam Maja Matus. Jušna kombinacija pečene korabice i komorača oduševit će i najzahtjevnije. Više zanimljivih recepata možete naći na Majinom Dalmatia Gourmande blogu, kao i saznati inspiraciju za njena jela.
 
 
 
 
 
Juha od pečene korabice i koromača
(za 2 osobe)
 
 
 
      Potrebni sastojci:
 
·      4 glavice korabice
·      1 manji korijen koromača
·      2 režnja češnjaka
·      3-4 žlice maslinovog ulja
·      oko 500 ml – 700 ml vode
·      sol, papar
 
 
Juha od pečene korabice i koromača
 
 
      Priprema:
 
· Zagrijte pećnicu na 200ºC.
 
· Korabicu očistite od listova i kore, operite ju pod mlazom hladne vode pa ju narežite na kockice otprilike 2 x 2 cm.
 
· Koromač također nasjeckajte, a češnjak ogulite.
 
· Nasjeckanu korabicu pomiješajte s koromačem i cijelim režnjevima češnjaka, sve stavite u tepsiju, posolite, popaprite i poprskajte uljem.
 
· Sve dobro izmiješajte tako da povrće bude nauljeno, pa stavite peći sve dok korabica ne omekša. Moja se pekla više od sat vremena, ali to ovisi i o pećnici. Izvadite povrće tek kada bude mekano.
 
· Pečenu korabicu zajedno s koromačem, češnjakom i uljem u kojem se povrće peklo premjestite u manji lonac, dolijte vodu, a po potrebi još soli i papra. Sve izmiksajte štapnim mikserom u kašu pa pustite da na laganoj vatri kuha još 10 minuta.
 
· Poslužite dok je još juha topla.

 
 
 
Juha od pečene korabice i koromača
  
Juha od pečene korabice i koromača
 
 
 
Pripremila i fotografirala: Maja Matus
Blog Dalmatia Gourmande
 
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.