Zdravo i fino

Juha od bundeve

Brzo pripremljena i ukusna juha koja će vas ugrijati

Juha od bundeve

Potrebni  sastojci (za 2 osobe):

Za juhu:

1 manja Butternut tikva/bundeva (oko 800 g)
2 krumpira srednje veličine
1 litra obične vode ili povrtnon temeljca
1 luk
1 režanj češnjaka
1 manja crvena papričica
1/2 muškatnog oraščića
2 grančice timijana
šareni papar u zrnu
sol
 
Za prepečenac od češnjaka:
 
4 kriške starog kruha
maslinovo ulje
1 režanj češnjaka
sjeckani peršin
 
Juha od bundeve
 
 
Priprema:
 
Tikvu oguliti, očistiti sredinu od sjemenki pa narezati na kockice.
Krumpir oguliti i narezati na kockice.
Juha od bundeveNa maslinovom ulju zažutite sitno sjeckani luk pa dodajte tikvu i krumpir.
Popržite oko 5 minuta, a zatim dolijte vodu pa dodajte sjeckani češnjak, ribani oraščić, sol, papar, timijan i sjeckanu papričicu.
Kuhajte dok tikva ne omekša, a zatim je usitnite štapnim mikserom.
Poslužite ukrašeno sa kiselim vrhnjem i sjeckanim pistachijima.
Servirajte uz prepečenac od češnjaka koji ćete pripremiti tako da stari kruh narežete na tanje kriške, premažete s maslinovim uljem, pospete sjeckanim peršinom pa stavite peći na 250°C oko 10 minuta. Pečeno premažite s režnjom češnjaka.
 
 
Napisala: Maja Matus
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.