Zdravo i fino

Jesenski rižoto s tikvicama i orasima

Lagano i ukusno jelo za današnji bezmesni ponedjeljak

Jesenski rižoto s tikvicama i orasima

Vesna Haluga, naša kolumnistica, posala nam je recept za ovaj ukusni rižoto.

Sastojci:

25 dag riže
dvije tikvice
5 žlica maslinovog ulja 
15 dag luka 
5 dag oraha 
0,5 dl vina bijeloga
1 dl običnog ili soya vrhnja za kuhanje
1 žlica vegete natur
1/2 čajne žličice češnjaka u granulama
1 čajna žličica bosiljka
sol, papar po želji
 peršin za posipanje 
Oko 8 dl vode
Parmezan po želji
 

Priprema:
 
Luk sitno nasjeckati, tikvice narezati na kockice, orah grubo nasjeckati
 
Na ulju prepržiti luk, dodati tikvice – kratko prodinstati, dodati rižu – kratko prodinstati, dodati začine, žlicu vegete i zaliti sa 8 dl vode. Kuhati na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok voda ne ispari, a riža omekša (oko 15 min). Dodati vino, češnjak i nastaviti kuhati dok riža potpuno ne omekša (još oko 10 min ). Na kraju dodati vrhnje za kuhanje i umiješati orahe. Dodatno začiniti prema vlastitoj želji.
 
Ukrasiti suhim peršinom. 
 

Savjet više:
Koristiti posudu sa debljim dnom
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.