Nutricionizam

Magnezij i kalcij odsad u tekućem obliku

Tekući magnezij i kalcij citrat preporučuje se kod nedovoljnog unosa magnezija ili kalcija preko prehrane. Posebno je indiciran kod osoba koje moraju izbjegavati kalcijev karbonat zbog bubrežnih kamenaca, smanjenog lučenja želučane kiseline te kod osjetljivog probavnog sustava

Magnezij i kalcij odsad u tekućem obliku

Magnezij je jedan od esencijalnih minerala za očuvanje zdravlja. Neophodan je njegov unos prehranom ili dodacima prehrani jer ga organizam nije u stanju sam sintetizirati. Magnezij djeluje sinergistički s kalcijem kod mineralizacije kostiju i sprječava nakupljanje kalcija u mekim tkivima (bubrezima i krvnim žilama). Magnezij je neophodan za normalno funkcioniranje mišića (srce). Njegov deficit može uzrokovati pojavu trnaca i grčeva u mišićima (menstrualni grčevi). Doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i održavanju normalnog metabolizma stvaranja energije pa njegov nedostatak može uzrokovati zamor i gubitak snage.

Kalcij je najzastupljeniji mineral u organizmu i osnovni gradivni element kostiju. Ako se povećava unos kalcija u organizmu potrebno je povećati i unos magnezija jer u protivnom može doći do pojačane kalcifikacije u mišićima, srcu i bubrezima. Iz tog razloga u većini formula kalcij dolazi u kombinaciji s magnezijem. Magnezij i kalcij su kelirani (vezani) s organskom limunskom kiselinom u citratni oblik najbolje apsorpcije i iskoristivosti. Tekući oblik olakšava primjenu i doziranje te dodatno poboljšava apsorpciju. Uz prirodne arome (borovnice, naranče i grožđa) proizvod je obogaćen vitaminom D3 koji doprinosi normalnoj apsorpciji i iskorištenju kalcija i osigurava normalnu razinu kalcija u krvi.

Tekući magnezij i kalcij citrat preporučuje se kod nedovoljnog unosa magnezija ili kalcija preko prehrane. Posebno je indiciran kod osoba koje moraju izbjegavati kalcijev karbonat zbog bubrežnih kamenaca, smanjenog lučenja želučane kiseline te kod osjetljivog probavnog sustava.

Pročitajte više na www.farmex.hr

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.