Ljetujte s Naturalom

Izradite svoju mast za tamnjenje kože

Za početak radionice prirodne kozmetike - ova jednostavna receptura

Izradite svoju mast za tamnjenje kože

Budući smo u prethodnom članku naučili kako se pripremiti za izradu prirodne kozmetike, prelazimo na malo konkretnije stvari. Za početak ćemo raditi vrlo jednostavnu mast za tamnjenje kože, s faktorom 4. Kako je ovaj faktor prenizak da bi pružio konkretniju zaštitu od sunca – preporučujem mast koristiti isključivo za održavanje preplanulosti.

 
Izradite svoju mast za tamnjenje kožeMast nije primjerena za svijetlu put i osjetljiviju kožu sklonu opekotinama od sunca niti za primjenu kod djece. Osim za tamnjenje kože, mast se koristi i za regeneraciju kože nakon sunčanja.
 
Kod kupovine sastojaka za izradu prirodne kozmetike – najvažnije je da svi sastojci budu visoke kvalitete, da radite s nerafiniranim biljnim uljima i maslacima.
 
Receptura
 
Odvagnite 25 g nerafiniranog kakao maslaca, 25 g nerafiniranog shea maslaca, 10 g macerata mrkve, 40 g sezamovog ulja i 8 g pročišćenog pčelinjeg voska (Cera alba). Sastojci se odvagnu i otope na parnoj kupelji, a potom uliju u čistu kozmetičku posudicu u kojoj se mast ohladi i stisne. 
 
 
Andrea Šitum, Centar Priroda zna
 
 
 
 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.