Ekologija i energija

Ispunite anketu o energetskoj učinkovitosti!

Ne dozvolite da se odlučuje bez vas - riješite anketu i dajte svoj doprinos u planiranju poboljšanja energetske učinkovitosti

 Ispunite anketu o energetskoj učinkovitosti!
Izdvojite nekoliko minuta svog vremena i sudjelujte u anketi pomoću koje doprinosite kreiranju politike energetske učinkovitosti u Republici Hrvatskoj.
 
CENEP, engleska skraćenica naziva projekta „Sudjelovanje građana u planiranju poboljšanja energetske učinkovitosti“ provodi online anketu o energetskoj učinkovitosti u hrvatskim kućanstvima, spremnosti građana na ulaganje u različite mjere energetske učinkovitosti te o utjecaju izdataka za potrebe energije na budžet kućanstva. Pozivamo vas da ispunite anketu ako želite dati svoj doprinos kreiranju politike energetske učinkovitosti u Republici Hrvatskoj, a ujedno i preispitati akcije koje ste poduzeli u svom kućanstvu za povećanje energetske učinkovitosti.
 
 
 Ispunite anketu o energetskoj učinkovitosti!
 
 
Što je energetska učinkovitost ili štednja energije?
 
Energetski učinkovite kuće, kućanski aparati, žarulje - pojmovi su s kojima se svakodnevno susrećemo, počevši od novina, televizije do specijaliziranih prodavaonica. O čemu je zapravo riječ i zašto se istom pridaje tako velika pozornost te zašto bi svatko od nas trebao biti upoznat s energetskom učinkovitošću?  
 
Najjednostavnija definicija pojma energetske učinkovitosti bila bi korištenje manje energije u svrhu ostvarenja istog cilja. Uštede u energetskom sektoru mogu se ostvariti ili štednjom ili povećanjem njene učinkovitosti. Ukoliko ugasite svijetlo u nekoj prostoriji s ciljem smanjene potrošnje energije posegnuli ste za mjerama energetske štednje. Međutim, ukoliko klasičnu volframovu žarulju zamijenite onom štednom, poduzeli ste jedan korak prema energetskoj učinkovitosti kućanstva. Ono što je važno naglasiti je da veća energetska učinkovitost znači manje troškove za energiju.
 
 
Više na www.cenep.net.

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.