Advertisement
Zdravo i fino

Isprobali smo tri recepta za pileće ražnjiće i ne možemo odlučiti koji je bolji

Tri marinade – jedna s ružmarinom i bijelim vinom, druga sa soja sosom i medom i treća s limunom – pretvorit će piletinu u pravu čaroliju okusa, a pripremu ljetnog ručka skratiti na samo dvadesetak minuta. Napravili smo sve tri varijante i zaključili kako je zaista teško odabrati najbolju

Isprobali smo tri recepta za pileće ražnjiće i ne možemo odlučiti koji je bolji

Kada se spomene ljetna hrana, sigurni smo da ne pomišljate na jela koja zahtijevaju dugotrajnu pripremu i naporno stajanje satima pored štednjaka. Dinstanje, prženje, pečenje su kulinarske tehnike koje su ipak rezervirane za neka druga godišnja doba, zar ne?

Ljeti gotovo uvijek redovito tražimo brze i jednostavne recepte čija priprema nije zahtjevna, a koji će istovremeno biti ukusni, hranjivi i lako probavljivi i stoga smo ovoga puta, u suradnji s Perutnina Ptuj Pipo Čakovec , odlučili napraviti pileće ražnjiće na tri načina. Svi se ovi ražnjići jednako pripremaju - pečenjem na tavici ili roštilju, a jedino po čemu se razlikuju je - marinada.

Ako marinadu pripremite dan ranije i ostavite meso u hladnjaku preko noći, dovoljno je da meso, zajedno s marinadom, ostavite pola sata prije pečenja na sobnoj temperaturi, nabodete ga na štapiće i ispečete na umjerenoj vatri. 

Pileći ražnjići s limunom

(fotografija na naslovnici)

Sastojci

- ½ kg pilećeg filea Perutnina Ptuj Natur 

- sok 1 limuna

- korica 1 limuna

- 0,5 dcl maslinovog ulja

- 1 žlica češnjaka u prahu

- ½ žlice kumina

- sol, papar, malo čilija u prahu

Priprema

Narežite meso na jednake komade. Posebno pripremite marinadu koju prelijte preko piletine i ostavite meso marinirati preko noći ili barem nekoliko sati. Za mariniranje možete koristiti i mali trik – stavite marinadu i meso u vrećice sa zatvaračem, umjesto u posudu – tako će se bolje prožeti svi sastojci. Nabodite meso na štapiće i ispržite na umjerenoj vatri te poslužite s nekom ljetnom salatom – predlažemo da napravite salatu od krumpira, luka, kapara i maslina, maslinovog ulja, limunovog soka, soli i papra.

Piletina s daškom Azije

Isprobali smo tri recepta za pileće ražnjiće i ne možemo odlučiti koji je bolji

Sastojci

- ½ kg pilećeg batka i zabatka Perutnina Ptuj Natur 

- 5 žlica soja sosa

- 3 žlice sezamovog ulja

- 1 žlica meda

- ½ žličice čilija

½ žličice korijandera

- ½ žličice đumbira u prahu

- ½ žličice kurkume u prahu

- sok 1/2 limete

- sol, papar

Priprema

Otkoštite meso i narežite ga na jednake komade. Od svih sastojka pripremite marinadu koju dobro promiješajte pjenjačom kako bi se svi sastojci proželi. Prelijte preko piletine i ostavite je marinirati preko noći ili barem nekoliko sati. Nabodite meso na štapiće i ispržite na umjerenoj vatri – pripazite na to da vatra bude umjerena kako med ne bi prebrzo karamelizirao. Poslužite sa salatom od riže i povrća ili s povrćem kratko pečenim u woku.

Pileći ražnjići s ružmarinom i bijelim vinom

Isprobali smo tri recepta za pileće ražnjiće i ne možemo odlučiti koji je bolji

Sastojci

- ½ kg pilećeg filea Perutnina Ptuj Natur 

- 1 dcl bijelog vina

- 0,5 dcl maslinovog ulja

- 1 grančica ružmarina

- 1 češanj češnjaka

- 1 žlica soka od limuna

- sol, papar

Priprema

Narežite na pravilne i jednake komade pileći file, a od ostalih sastojaka pripremite marinadu i ostavite piletinu marinirati preko noći ili barem nekoliko sati (taman da odete i da se vratite s plaže!). Neposredno prije pečenja, uberite 4-5 grančica ružmarina s kojih ćete skinuti listiće i pretvoriti ih tako u štapiće za ražnjiće. Nabodite meso na štapiće, ispecite ga i poslužite s nekom ukusnom salatom. Predlažemo kombinaciju krastavaca i grčkog jogurta, popularni tzatziki. I, naravno, uživajte u skladnim okusima. 

Isprobali smo tri recepta za pileće ražnjiće i ne možemo odlučiti koji je bolji

Zašto meso peradi?

Zbog brzog životnog ritma često se odlučujemo na jela koja nam omogućuju brzu pripremu ukusnog i kvalitetnog obroka i tu se meso peradi pokazalo idealnim. Manje je masno, manje kalorično, lako probavljivo i odličan je izbor čak i ako držite dijetu. Sadrži nezasićene masti, koje su važan faktor u očuvanju zdravlja srca i krvožilnog sustava, a sadrži i upravo idealan omjer proteina i masti. Zahvaljujući njegovim karakteristikama, nova prehrambena piramida klasificira meso peradi kao poželjnu skupinu hrane, što znači da je potrebno obogatiti našu jelovnik ovim mesom i do nekoliko puta tjedno.

Isprobali smo tri recepta za pileće ražnjiće i ne možemo odlučiti koji je bolji

 

Jedimo domaće – jedimo zdravo!

Bez obzira na to jeste li kuhar-početnik ili iskusni kulinarski majstor više vam neće biti teško odabrati proteinsku komponentu vašeg obroka jer je domaća tvrtka Perutnina Ptuj Pipo Čakovec, u skladu sa zahtjevima tržišta za što zdravijim proizvodima, a slijedeći svoje strogo postavljene standarde proizvodnje, razvila asortiman proizvoda koji će zadovoljiti sve vaše potrebe. Jedino što vi trebate učiniti je pustiti mašti na volju u kreiranju svojih ljetnih obroka, ili pratiti ove naše recepte, i garantiramo – rezultat će u oba slučaja biti očaravajući, a nepce će vam biti zahvalno.

A kada zatreba dodatna inspiracija, uputite se na www.perutninaptuj.hr jer vas i tamo očekuju receptići za zdrava, fina i tradicionalna jela (ali s modernim twistom) koja se lako i brzo pripremaju. Stoga su i svi proizvodi Perutnine Ptuj tako i pripremljeni, pakirani ili marinirani kako bi vam pružili zdravi i gurmanski doživljaj bez premca i to u što kraćem roku.

Isprobali smo tri recepta za pileće ražnjiće i ne možemo odlučiti koji je bolji

O Perutnini Ptuj

Tvrtka Perutnina Ptuj Pipo Čakovec vraća se u sam vrh domaće proizvodnje peradi, a svojim profesionalnim pristupom u osmišljavanju proizvoda zadovoljava potrebe suvremenog potrošača. Stoga ovog ljeta odaberite nešto iz njihova širokog asortimana: Natur piletina i puretinu, Piknik marinirano pileće meso, Extra i SLIM & FIT proizvode koji su lako probavljivi te, s niskim udjelom masti. Uz to, proizvodi ove linije sadrže više proteina, punog su okusa i nemaju dodanih bojila.

Više na www.perutninaptuj.hr.

 

 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se