Advertisement

Pretraži Zdravlje AZ:


Peludna groznica - prehrana po tegobama

drugi nazivi: ALERGIJSKI RINITIS, rinitis, alergije

Prehrana

Neke osobe s alergijskim rinitisom također imaju alergije na hranu. Ako imate bilo kakve alergije na hranu, te je namirnice potrebno eliminirati iz svoje prehrane.  

Dodaci prehrani

PROBIOTICI, Lactobacillus acidophilus – probiotici ili prijateljske bakterije mogu  pomoći smanjiti alergijsku reakciju na pelud. Studija je pokazala znatno smanjenje simptoma u odnosu na placebo.

KVERCETIN – kvercetin je flavonoid, biljni pigment. Dokazano je da zaustavlja produkciju i oslobađanje histamina, medijatora upale. Oslobađanje histamina rezultira pojavljivanjem simptoma alergije kao što je curenje nosa i suzne oči.

SPIRULINA – neke preliminarne studije upućuju na to da Spirulina, vrsta modrozelene alge, može pomoći u zaštiti protiv štetnih alergijskih reakcija. Smatra se da Spirulina sprečava oslobađanje histamina iako su potrebna dodatna istraživanja.

VITAMIN C (do 2000 mg dnevno) – vitamin C također djeluje kao antihistaminik i smatra se da pomaže ublažiti simptome alergije.

VITAMIN E (800 IU) dokazano je da dodavanje vitamina E u prehranu može olakšati simptome

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se