Advertisement

Pretraži Zdravlje AZ:


Ispadanje kose - prehrana po tegobama

drugi nazivi: ALOPECIJA, ćelavost

Prehrana

S obzirom na to da alopecija može biti povezana s nizom drugih zdravstvenih problema i tegoba, nužno je liječiti primaran problem te njemu prilagoditi prehranu. Dobro je jesti hranu bogatu biotinom koji možemo naći u blitvi, salati, mrkvi i rajčicama.

Dodaci prehrani

BIOTIN Kod alopecije areata dobro je uzimati biotin (300 mcg dnevno). Kod dječje alopecije pomoglo je i uzimanje cinka zajedno s biotinom, međutim, manjkavi su dokazi o djelovanju biotina na alopeciju ako već dovoljno biotina dobivate u prehrani.

BETA SITOSTEROL i EKSTRAKT SABAL PALME Kod androgene alopecije primjećeno je da pomaže beta sitosterol (50 mg dva puta dnevno) i 200mg ekstrakta palme sabal (Serenoa repens) koji čini se pomažu kod muškog gubitka kose.  U jednoj studiji, muškarci koji su uzimali tu kombinaciju imali su veći rast kose nego muškarci koji su uzimali placebo. 

 

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se