Advertisement

Pretraži Zdravlje AZ:


Herpes simplex - prehrana po tegobama

Prehrana

Prehrana bogata aminokiselinom lizinom (može se naći u nemasnim jogurtima i drugim nemasnim mliječnim proizvodima) i osiromašena argininom (može se naći u orašastim plodovima, kikirikiju i čokoladi) pomaže u prevenciji i zacjeljivanju kože. Za svoje razmnožavanje virus herpesa zahtijeva visoke doze aminokiseline arginina pa je treba ograničiti u prehrani, a s druge strane aminokiselina lizin inhibira umnažanje virusa.

Dodaci prehrani

LIZIN (1-3 g dnevno) – kao dodatak prehrani pomaže u prevenciji i zacjeljivanju kože.

VITAMIN C u kombinaciji s flavonoidima (500-1000 mg dnevno) – pomaže  u podizanju imuniteta i zacjeljivanju ranica.

CINK i VITAMIN E – naneseni lokalno inhibiraju razmnožavanje virusa i potiču iscjeljivanje kože.

PROPOLIS – pčelinji proizvod, bogat flavoniodima. Propolis pomaže u borbi s infekcijama te podiže imunitet. Testovi su pokazali da propolis može zaustaviti reprodukciju oba tipa virusa. Propolis se može uzimati i oralno, ali dolazi  i u sastav masti te krema za liječenje herpesa. 

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se