Putovanja

I Zagrepčani mogu uživati u svoj raskoši srijemskog doručka

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije nastavlja s originalnom inicijativom uvođenja srijemskih delicija u turističku ponudu Hrvatske. Nakon Šibenika, na red došao glavni grad Hrvatske

I Zagrepčani mogu uživati u svoj raskoši srijemskog doručka
 





Srijemski doručak zamirisao je u središtu Zagreba, a u glavni grad Hrvatske stigao je ravno iz Iloka, iz poznatog hotela Dunav, ponosnog vlasnika Michelinove preporuke. Krvavica, švargl, kobasica, pečenica, kulen, kulenova seka, sirevi – kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni, kozji, pečena kobasica s kupus flekicama, zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom… - u najfinijim srijemskim delicijama u atriju Mimare uživalo je više od 110 članica Međunarodnog kluba žena, među kojima i veleposlanice, supruge veleposlanika.

I Zagrepčani mogu uživati u svoj raskoši srijemskog doručka

U želji da tradicijske namirnice s istoka Hrvatske postanu sastavni dio turističke ponude na obali i kontinentu, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije brendirala je srijemski doručak. U špici turističke sezone prvi puta ga je uspješno predstavila u heritage hotelu King Kresimir u Šibeniku, a nakon toga došlo je vrijeme za promociju u Zagrebu.

I Zagrepčani mogu uživati u svoj raskoši srijemskog doručka

- Srijem i Slavonija poznati su po tradicijskoj kuhinji i bogatoj trpezi koja bi zbog boja, okusa i mirisa trebala postati sastavni dio eno-gastro ponude hrvatskih restorana i hotela, osobito onih koji kojima je u fokusu vrhunski gurmanski doživljaj - istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije i zapitala se zbog čega ne bismo uobičajeni internacionalni doručak zamijenili s izvornim i provjerenim kvalitetnim namirnicama koji dolaze sa srijemskih i slavonskih OPG-ova? Upravo je to napravio Catering Team Majetić i prvi u Zagrebu uvrstio srijemski doručak u svoju ponudu.

I Zagrepčani mogu uživati u svoj raskoši srijemskog doručka

- Doručak je posljednjih godina postao vrlo tražen, a veliki broj naših klijenata inzistira na autohtonoj i tradicijskoj ponudi iz Hrvatske. Odlučili smo se za srijemski doručak koji je iznimno bogat, raznolik i što je najvažnije ukusan - kaže Vedrana Hercigonja Majetić, vlasnica Cateringa Team Majetić.

- Jela govore više od riječi, a naša je misija da vas usrećimo hranom - zaključuje Željka Kovčalija, vlasnica iločkog hotela Dunav, a da su srdačni i gostoljubivi Srijemci u tome i uspjeli potvrdila je Nigerijka Akuoma Helen Boromisa, predsjednica Međunarodnog kluba žena sa stalnom adresom u Samoboru.

I Zagrepčani mogu uživati u svoj raskoši srijemskog doručka

- Uživala sam u srijemskom doručku. Najviše mi se sviđa kulen i pečena kobasica s kupus flekicama. Nakon što kušate ova sjajna jela koja odražavaju tradiciju istoka Hrvatske poželite prvom prigodom posjetiti gradove i mjesta Srijema i Slavonije - ističe Boromisa.

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se