Advertisement
Medicina i farmacija

I Superman je ponekad pod stresom

Tri psihološka uzroka koja mogu uzrokovati slabi libido i erektilnu disfunkciju

I Superman je ponekad pod stresom

U današnje vrijeme muškarci rade po dvanaest sati dnevno, zajedno se s ženama brinu oko kućanstva i djece i ponekad su toliko preopterećeni da uvečer imaju volje samo za zavaliti se u naslonjač i pogledati kratki isječak utakmice prije no što zaspu. Koji sve psihološki uzroci mogu biti u pozadini slabog libida i erektilne disfunkcije?

Depresija
Mozak je ponekad zanemarena erogena zona. Seksualno uzbuđenje počinje u glavi i spušta se na donje dijelove tijela. Depresija može oslabiti libido i voditi do erektilne disfunkcije. Nažalost, i mnogi lijekovi koji se koriste kod depresije (antidepresivi) mogu oslabiti libido i time dodatno doprinijeti problemu.
 
Stres
Dobri stari stres kojem su muškarci izloženi više nego ikada zbog preopterećenosti poslom i obavezama u kući i na poslu može djelovati na različite dijelove vašeg tijela, pa tako i na muški spolni organ. Nosite se s stresom na način da u svoj život uvedete neke od tehnika relaksacije i redovitog vježbanja, dovoljno spavajte i zatražite profesionalnu pomoć kada treba. 

Anksioznost 
Opterećenje koje si ponekad muškarci sami nametnu da u krevetu moraju izigravati superheroje može vas spriječiti da, suprotno očekivanjima, ne učinite - ništa. Sva pretjerana briga i tjeskoba koju skupljate u sebi može djelovati negativno na erekciju i dovesti do izbjegavanja intimnosti i  značajnih problema u odnosu sa vašom partnericom. 
  
Izvor: ISMH International Society of Men’s Health
 
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se