Advertisement
Komplementarna medicina

Homeopatski tretman ekcema kod djece

Što homeopatija može učiniti kod tretiranja ekcema i neurodermatitisa pojašnjava Irena Brbić, homeopatkinja i praktičarka NAET metode

Homeopatski tretman ekcema kod djece

Ekcem je vrlo neugodna i ograničavajuća pojava za bilo koje dijete.  Roditelji djece koja imaju ekceme, neurodermatitise,  vrlo su zabrinuti kada vide svoju djecu  kako pate a ne mogu im pomoći niti ublažiti iritaciju kože, bol i svrbež, osim uporabom kortikosteroidnih krema.  

Te kreme izgledaju kao da imaju magično djelovanje, mogu jako poboljšati stanje kože i erupcija, ublažiti iritaciju i svrbež.  Ipak,  one potiskuju a ne liječe simptome.

Ako tijelo ne može manifestirati poremećaj na koži, poremećaj se premješta dublje  u organizam i često pogađa pluća.

Nije neuobičajno vidjeti da dijete s ekcemom ima slaba pluća ili pati od astme.  Čak se nakon nekih prepisivanja homeopatskih pripravaka može dogoditi da se koža “očisti” ali se pogoršaju simptomi astme.  To samo znači da taj pripravak nije išao dovoljno duboko da bi razriješio izvorni uzrok ekcema.   Koža je organ manje važnosti za tijelo od pluća, pa tijelo brani pluća tako da se poremećaj manifestira kroz simptome na koži. Vrlo je važno da homeopat otkrije i tretira pravi uzrok problema kako bi “očistio” kožu od ekcema.
 
Neke se bebe rode s ekcemom dok se kod drugih ekcem razvije ubrzo nakon rođenja.  U takvim slučajevima moramo istražiti predispoziciju naslijeđenu od roditelja. Možda u obitelji postoji povijest astme, alergija ili kožnih problema.  Okidači mogu biti promjene u prehrani, cijepljenje, antibiotici  ili emocionalne traume.
 
Ako dijete ima ekcem od rođenja, tada konstitucija i naslijeđena predispozicija igraju najveću ulogu.  
Određena hrana može također proizvesti stres, posebno se to odnosi na mliječne proizvode i žitarice, koje se loše podnose, pogotovo npr. prilikom prelaska na mliječnu formulu nakon dojenja.
Neka djeca ne mogu probavljati određenu hranu pa razvijaju alergijske reakcije i intolerancije uz pojavu ekcema. Pokazalo se da vrlo često žudimo za hranom koja nam može štetiti.  
 
Povećanjem efikasnosti organa eliminacije, problem se može riješiti.  Umjesto kortikosteroidnih krema mogu se koristiti Bachove cvjetne kapi u kupkama koje će smanjiti iritaciju i emocionalno smiriti dijete.  Ulja za kupanje na bazi nevena i koprive smiruju nadraženu kožu. Krema od kantariona i nevena pomaže da se koža oporavi i iscijeli. Naposlijetku, ohrabrite  dijete da se popiški u vodu dok se kupa jer njegov vlastiti urin omekšava i vlaži kožu!
 
Za homeopatski tretman važno je obratiti se kvalificiranom homeopatu koji će pronaći odgovarajući pripravak za problem vašeg djeteta. Kada homeopatski pripravak ponovo uspostavi ravnotežu i kada se prijemčivost smanji, organizam se sam iscijeli…
 
 
Napisala: Irena Brbić, homeopatkinja
Peta kreacija d.o.o.
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se