Advertisement
Komplementarna medicina

Homeopatska pčelica za kućnu ljekarnu

Apis Mellifica, homeopatska remedija - važan dio kućne i priručne ljekarne

Homeopatska pčelica za kućnu ljekarnu

Ne dolaze svi preparati homeopatske medicine od biljaka – neki su i životinjskog porijekla. Tako Apis Mellifica nije samo sinonim latinskog naziva za pčelu koji biolozi često koriste kada imenuju tu vrijednu radilicu – već je to i djelotvoran homeopatski pripravak.

Ovaj pripravak se dobiva od različitih vrsta mednih pčela i jedna je od najstarijih homeopatskih remedija, odobrena davne 1900. godine od strane Central New York State Homeopathic Society.
 
U homeopatskoj medicini, Apis Mellifica je remedija koju se preporučuje držati u svojoj kućnoj ili priručnoj ljekarni koja djeluje na simptome slične onima koji se javljaju kod uboda pčela.
 
Apis Mellifica se stoga može koristiti kod:
 
- upala kože sa crvenilom
- bolova kod uboda
- svrbeža
- natečenosti i osjetljivosti kože 
- crvenila lica 
- modrica
 
Stručnjaci homeopatske medicine koriste Apis Mellificu kada bilo gdje u tijelu postoji neka upala, ne mora se nužno raditi o koži. Ta remedija se također koristi kod laringitisa, zaušnjaka, infekcija urinarnog trakta i drugih bolesti koje uključuju upalu i pečenje.
 
Kod uboda insekata, nekoliko je studija razmatralo djelotvornost homeopatskih remedija i zaključeno je da je Apis Mellifica djelotvorna kada se koristi kod uboda i ugriza insekata i drugih životinja popraćenih iznenadnom oteklinom zahvaćenog područja koje je toplo na dodir. Ovaj pripravak najviše se koristi kod osoba kojima gode hladni oblozi na mjestu uboda.
 
Apis se koristi ako je prisutan osip ili ako Ledum, drugi homeopatski pripravak koji se daje kod uboda nije smanjio bol i oticanje nakon 4 sata.
 
 
Izvor: National Center for Complementary and Alternative medicine
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se