Advertisement
Komplementarna medicina

Homeopatija za djecu

Promjene utječu na fizičko, ali i na mentalno zdravlje djeteta – homeopatija kao pomoć u rješavanju promjena ponašanja, tjeskobe, fobija i autodestruktivnog ponašanja

Homeopatija za djecu

Doba odrastanja je doba najvećih izazova u čovjekovom životu. U tom periodu života dijete saznaje o sebi i drugima, otkriva svoje talente, ali je i najosjetljivije na sve promjene. A promjena je u izobilju – gotovo svakodnevno stvara nove socijalne kontakte i uklapa se u nove sredine. I postojeći odnosi u obitelji mogu doživjeti promjene, dijete može emocionalno snažno doživjeti gubitak posla jednog od roditelja, također promjena mjesta stanovanja može biti vrlo traumatična kao i dolazak novog člana obitelji ili gubitak drage osobe.

Kako dijete može reagirati na takve situacije?  Ako započne pokazivati promjene u ponašanju, tjeskobu, strahove, fobije, iritabilnost i nasilnost ili autodestruktivno ponašanje kroz čupanje svoje kose, griženje noktiju, mucanje - nešto se događa u njegovoj okolini što ga čini nesigurnim. Prvo treba potražiti uzrok u njegovoj najbližoj okolini - u obitelji a tek onda u socijalnoj zajednici kao što je vrtić ili škola. 

Ponekad se dogodi da takav događaj, okidač novog ponašanja, kod djeteta pojača već prisutne simptome kao što su potreba za određenom hranom, ovisnost o slatkišima ili čokoladi ili emocionalne simptome nesigurnosti a ponekad vidimo potpuno novi set ponašanja djeteta i kod hranjenja, spavanja ili u njegovim emocionalnim reakcijama.  
 
Homeopatija za djecu
 
Homeopat pomno bilježi i promatra sve na djetetu – od njegovog izgleda, neverbalne komunikacije pa do simptoma o njegovim navikama, položaju spavanja, dotadašnjim bolestima i brojnim drugim simptomima.
 
Važno je naglasiti da homeopatija može pomoći takvom djetetu, ali je neophodno potrebno otvoreno razgovarati s homeopatom o mogućim uzrocima ili nesuglasicama u obitelji ili školi koji su vrlo vjerojatno uzrokom takvog, novog ponašanja djeteta. Samo tada će homeopat moći odabrati ispravan lijek koji će djetetu pomoći da povrati izgubljenu sigurnost i da se zdravo i uravnoteženo razvija.
 
Općenito djeca jako dobro i brzo odgovaraju na homeopatski tretman što im također pomaže u očuvanju prirođenog obrambenog mehanizma i imuniteta. 
 
Napisala: Irena Brbić

 

 
Najavljujemo online studij homeopatije na International Academy of Classical Homeopathy
 
Ovo je izvanredan način da studirate homeopatiju s Georgeom Vithoulkasom, svjetski poznatim homeopatom, osnivačem International Academy of Classical Homeopathy i autorom vrijedne homeopatske literature. Vithoulkasova učenja su od sada dostupna i kroz E-learning program, video streamingom na engleskom jeziku, ali uz prijevod na hrvatskom jeziku svih pisanih materijala. 
 
Radi se o potpunom i akademskom programu napravljenom po najvišim edukacijskim standardima. Napredak svakog studenta prati koordinator u Hrvatskoj te učitelji u Grčkoj koji će odgovoriti na sva Vaša pitanja.
 
Koordinator programa za Hrvatsku: Irena Brbić
Za više informacija, kontakt na irena@petosunce.com ili 091/3034-610
 
 
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se