Zdravo i fino

Grdobina u bijelom vinu

Video – Đuro Rapaić, mladi kuhar iz restorana Smokvica, uči vas kako korak po korak napraviti grdobinu u umaku od bijelog vina

Grdobina u bijelom vinu

Točan recept je niže napisan, zgodni mladi kuhar detaljno objašnjava postupak - nedostaje nam još samo finalni produkt i čaša vina;) I ne zaboravite, i kuhanje i degistiranje je zabavnije u paru:)

 

 Grdobina u bijelom vinu

pogledaj video 

 
Potrebni sastojci
0,5 dcl maslinovog ulja
malo soli
malo ljute papričice
2 filea grdobine
1 šalica glatkog brašna
2 žlice limunovog soka
1 češanj češnjaka
0,5 dcl  bijelog vina
2 žlice peršina
 
 
Priprema
File grdobine posolite i posipajte mljevenom ljutom papričicom.
 
Jednu stranu file-a uvaljajte u brašno, a drugu stranu pokapajte limunovim sokom.
 
Na zagrijanom maslinovom ulju pecite file na strani koju ste uvaljali u brašno.
 
Nakon što se grdobina zažuti, okrenite je i pecite kratko na drugoj strani.
 
Odložite file grdobine na tanjur, a u tavi u kojoj se pekao ostavite malo maslonovog ulja (ostatak izlijte sa strane).
 
Na ostatku ulja u tavi kratko popržite sitno sjeckani češnjak, vratite file grdobine, podlijte bijelim vinom i pokapajte limunovim sokom.
 
Kada vino malo ishlapi dodajte sol, mljevenu ljutu papričicu i nakon par minuta, pred sam kraj dodajte sitno sjeckani peršin.
Poslužite i dekorirajte po želji.
 
Dobar tek :)
 
 
 
Grdobina u bijelom vinu
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.