Advertisement
Ispunjen život

Gledajte (i čitajte) svoja Ženska posla

Prvi broj časopisa za žene u najboljim godinama predstavljen u zagrebačkom Velvetu

Gledajte (i čitajte) svoja Ženska posla

U četvrtak 17.11. u  14 sati u Caffé baru Black Velvet u Zagrebu predstavljen je prvi broj časopisa Ženska posla, mjesečnika namijenjenog ženama u najboljim godinama. Časopis su predstavile glavna urednica Nataša Ozmec i književnica Julijana Matanović, događanje je vodila Danijela Trbović a za glazbeni ugođaj pobrinula se mlada jazz pjevačica Habiba Meamz'dear, gitarist Joe Pandur i pijanist Regis Kattie.

Na ovaj  projekt odlučio se mali nakladnik Ženska posla, a što od njega očekuju obrazlažu direktorice Sanja Rešić-Herak i Adriana Kramarić: "Na hrvatskom tržištu nema mnogo izdanja koje se obraćaju ženama u srednjim godinama. Htjele smo napraviti časopis kakav bismo same željele čitati i ubrzo smo, razgovarajući s potencijalnim suradnicama i čitateljicama, shvatile da postoji veliki broj žena koje žele čitati, a ne samo listati časopis. Uredništvo smo okupile brzo i lako i bez muke se složile oko koncepta. Sve smo željele isto: dobre tekstove, relevantne sadržaje, časopis bez žutila i savjeta o tome kako ostati vječno mlad i mršav!" 
 
Gledajte (i čitajte) svoja Ženska posla
 
Ženska posla tako nam nude zanimljive i duhovite priloge namijenjene znatiželjnima i znalcima, kulturnjacima i pustolovima, šnajdericama i šminkericama, zabavne kolumne za "stare i umorne" koji se znaju smijati sebi i drugima, iskušane recepte, povijesne zanimljivosti… Glavna urednica Nataša Ozmec ističe kako će se u časopisu posebna pažnja poklanjati ekološkim pitanjima, kvaliteti življenja, međuljudskim odnosima i ljudskim sudbinama: "Ne bojimo se teških tema: u prvom broju pišemo o kamatarenju, preljubu, donosimo potresnu reportažu o ženama u Indiji, imamo rubriku pravnih savjeta. Posebno nas vesele putopisi i druge rubrike u kojima ćemo svoje stranice otvoriti iskustvima naših čitateljica." 
 
Zaštitni znak magazina je simpatični crtani lik Viki Vekslić, duhovite i pomalo cinične dame u najboljim godinama koja nije ni mlada ni mršava, ali je zato šarmantna i neodoljiva. 
 
Pa da završimo u njezinom stilu: "Gledajte svoja Ženska posla i otkrijte po čemu su drugačija od ostalih. A vrijedi ih i pročitati. "
 
 
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se