Zdravo i fino

Džem od kupina

Svježe kupine ili džem od kupina - nama se teško odlučiti za ukusniju varijantu

Džem od kupina

Kupine su namirnica bogata vlaknima i vitaminima, a zbog bogatstva antioksidansima svrstavaju se među najzdravije namirnice. Volimo ih kao voće, vino, u sokovima ili čajevima, a sada ih možemo jesti tijekom cijele zime i to u vidu ukusnog džema.

Sastojci:
- 2 kg kupina
- 2 kg smeđeg šećera
- 1 limun
- 1 dcl crnog vina
- 1 pakiranje želina

Kupine dobro operite, pospite ih šećerom i ostavite preko noći da puste sok. Ujutro im dodajte sok i koricu jednog limuna pa smjesu stavite kuhati. Kad se šećer rastopi, maknite ih s vatre i prema želji propasirajte kako biste izbjegli koštice.

Propasiranu smjesu vratite na vatru, dodajte želin i kad ponovno zakipi dodajte crno vino. Kuhajte još 5 – 6 minuta te ga toplog pospremite u prethodno oprane i sterilizirane staklenke. Nakon što ih zatvorite, preokrenite ih na 10-ak minuta i pustite da se ohlade.

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.