Zdravo i fino

Domaći džem od jagoda

Čitateljica Manuela podijelila je s nama svoj recept za džem od jagoda

 Domaći džem od jagoda
Slasne, crvene plodove nećete još dugo moći gledati na tržnicama jer im sezona polako izmiče. Kako biste i nakon sezone jagoda mogli uživati u njihovom okusu najbolje ih je ukuhati sa šećerom i načiniti od njih džem ili marmeladu. Čitateljica Manuela s nama je podijelila svoj recept za ukusni džem i već se unaprijed veselimo isprobati ga.
 
 
Za džem je potrebno:
 
1,5kg očišćenih jagoda 
 
800 g šećera
 
 
Priprema: 
 
- Jagode očistite od peteljki i operite, a možete ih i sitno nasjeckati ili ostaviti cijele po želji. Manuela ih je prepolovila i kasnije samo prošla sa štapnim mikseroma kako bi ostali komadići, ali ne i cijele jagode. 
 
- Tako pripremljene jagode pospite šećerom i stavite u frižider preko noći.
 
- Drugi dan zakuhajte jagode i kad se smjesa počne pjenit, skidajte postepenu tu pjenu s površine. Manuela pjenu ne skida jer nakon nekih 50-ak minuta pjena nestaje što je znak da je džem gotov.
 
- Vrući džem izlijte u vruće staklenke (zagrijane u pećnici na 100°C nekih 30 minuta) i zatvorite.
 
- Pustite da se lagano hladi i uživajte...

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.