Nutricionizam

Domaće bademovo mlijeko za ukusan doručak

Samo tri koraka potrebana za napraviti ovaj ukusni napitak

Domaće bademovo mlijeko za ukusan doručak
Mlijeko od badema prava je tekuća delicija i idealan izbor za vas ako ste vegan, patite od intolerancije na laktozu ili vam je naprosto dosadio okus običnog mlijeka i želite iskušati nešto malo drugačije i zanimljivije.
 
Ukusno mlijeko od badema možete jednostavno napraviti kod kuće, što ne zahtijeva nikakve posebne kulinarske vještine niti će znatno olakšati vaš novčanik. No, ako, pak, ne volite bademe ili ste alergični na njih, možete ih zamijeniti s nekom drugom vrstom orašastih plodova, poput, recimo, indijskih oraščića. Vatrenim obožavateljima orašastih plodova, preporučujemo da ih pomiješaju te će tako dobiti slasno mlijeko od više vrsta omiljene im namirnice. Bademovo mlijeko je vrlo ukusna supstitucija za ono klasično te ga možete koristiti za bezbroj varijacija. Mi vam preporučujemo da ga koristite kao sastavni dio vašeg doručka uz omiljeni muesli. 
 
Također, možete ga dodati u kremasti i ukusni smoothie, puding i dr. Oni pravi sladokusci mogu od njega napraviti jako ukusne palačinke ili kolače. Nećete pogriješiti ni ako mlijeko od badema za hladnih dana dodate u svoj topli čaj ili kakao.

Priprava mlijeka od badema:
 
Sastojci: 
- 1 šalica u vodi namočenih badema (ili orašastih plodova po izboru)
- među prstima nerafinirane morske soli
- 4 šalice negazirane ili filtrirane vode
- 1 čajna žličica domaćeg ekstrakta vanilije
- 2-3 datulje (ovisi koliko volite da vam je mlijeko slatko)
- gaza, blender i bočica ili posuda za čuvanje mlijeka.
 
U samo tri koraka do vrlo ukusnog napitka:
 
Korak 1:
Ostavite bademe preko noći natopljene u vodi.
 
Korak 2:
U blenderu dobro usitnite i pomiješajte bademe, vodu, sol, datulje i vaniliju.
 
Korak 3:
Procijedite dobivenu mješavinu kroz gazu u čistu bočicu ili posudu. Ostatak badema možete iskoristiti za pripremu neke slastice.
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.