Zdravo i fino

Dizano tijesto

Jednostavno i praktično

Dizano tijesto

          Sastojci

1 kg mekanog brašna

2 žlice ulja

1 žlica soli

1 kvasac

2 dl jogurta

2 jaja

2 žlice šećera

0,5 l mlijeka

1 prašak za pecivo

 

             Priprema

Malo mlakog mlijeka,šećer i kvasac izmiješajte.U brašno stavite sve namirnice i izmiješani kvasac..Rukom dobro izradite da dobijete glatko tijesto.Ne mora se dizati i nije ga potrebno lupati.Ostavite ga 2 sata u hladnjaku (prekriti folijom).Od ovog tijesta možete raditi sve dizano (krafne,gužvanice,kiflice,tijesto za pizzu itd.) Umotano u foliju tijesto može stajati 14 dana u hladnjaku i mjesec dana u zamrzivaču.

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.