Zdravo i fino

Čips od tikvica - super zdrava grickalica

Iskušajte tikvice na drugačiji način

Čips od tikvica - super zdrava grickalica

Zamislite ovu scenu: zavalili ste se u svoj omiljeni naslonjač, pustili neki dobar film, a pored vas u zdjelici umjesto kokica, čipsa ili štapića - čips od tikvice ili kelja. Predlažemo da ih kušate jednom i ubrzo ćete zaboraviti na sve nezdrave grickalice - tikvice su vrlo zdrave i izvrstan su izvor mangana i vitamina C. Sadrže hranjive tvari koje pomažu stabilizirati razinu šećera u krvi i u borbi protiv raka. Hranjive tvari su u kori tikvice kao i u mesu tikvice, tako da jedite oboje. Uvijek, ako jedete nešto s korom, obavezno neka bude organski ili domaći uzgoj.

>> Pročitaj ovo: "Pikantni čips od kelja"

Sastojci:

- 2 srednje tikvice
- 1 žličica soli
- 1 žličica crvene paprike
- ¼ žličice cayenne paprike
- 1 žličica češnjaka u granulama
- 1 žličica kurkume
- malo papra
 

Priprema:

Narežite tikvice na tanke kolutove. Stavite sve začine po tikvicama i rukama sve zajedno pomiješajte. Dehidrirajte na 42 stupnja 10 do 12 sati ili više dok ne postane skroz suho i hrskavo. Ako nemate dehidrator, čips možete sušiti u pećnici na temeperaturi od 45 stupnjeva celzijevih, ali obavezno ostavite  vrata pećnice poluotvorena kako bi se pećnica što bolje ventilirala. Sušite čips do hrskavosti otprilike 10 sati.

www.sirovahrana.hr
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.