Zdravo i fino

Cheesecake s bijelom čokoladom i višnjama

Dijetu možete započeti u ponedjeljak - za vikend se počastite ovom apsolutno božanstvenom tortom

Cheesecake s bijelom čokoladom i višnjama

Ovaj kolač ljetna je varijanta tradicionalne pečene torte sa sirom. Pojednostavljeno, ne zahtjeva paljenje pećnice, osvježavajuće i super ukusno-idealan ljetni kolač!

Podloga:

100 g čajnih keksa

70 g maslaca
2 žlice smeđeg šećera
 
Krema:
 
500 g svježeg sira
250 ml vrhnja za šlag
50 g bijele čokolade
30 g šećera
1 vanilin bourbon šećer
1 žličica arome vanilije
1 vrećica (10 g) želatine u prahu
 
Preljev od višanja:
200 ml soka iz kompota od višanja
100 g višanja
2 ravne žlice praha pudinga od vanilije
3 žlice šećera
 
Navedene mjere su za kalup promjera 20 cm.
Obruč okruglog kalupa omotajte plastičnom folijom.
Za podlogu sameljite kekse i pomiješajte ih sa šećerom i otopljenim maslacem pa utisnite u dno kalupa. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
Izmiksajte svježi sir sa šećerom, vanilin šećerom i aromom vanilije. Posebno izmiksajte slatko vrhnje u šlag pa umiksajte u sir.
 
Na pari (ili u mikrovalnoj) otopite bijelu čokoladu i dodajte ju kremi. Želatinu pripremite s hladnom vodom prema uputama na vrećici pa umiješajte u kremu. Kremu rasporedite po ohlađenoj podlozi. Stavite u hladnjak dok pripremate preljev.
 
Sok pomiješajte sa višnjama i šećerom pa kratko prokuhajte. Umiješajte prosijani prah vanilin pudinga (ako ga ne prosijete, stvorit će se grudice) pa sve zajedno kuhajte miješajući dok ne provrije. Uklonite s vatre i pustite 15-ak min. da se malo prohladi (povremeno promiješajte).
 
Kad se preljev malo ohladio, rasporedite ga preko kreme. Ostavite cheesecake u hladnjaku preko noći pa sutradan pažljivo uklonite obruč i foliju te poslužite.
 
Ako koristite biljno vrhnje za šlag, možete izostaviti želatinu, jer se ono da dosta čvrsto umutiti pa će krema biti dovoljno čvrsta.
 
 
Napisala: Tamara Novaković
www.bite-my-cake.blogspot.com 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.