Zdravo i fino

Bulgur salata

Osvježavajuća bulgur salata s rotkvicama i feta sirom

Bulgur salata

Bulgur je meni jedna izuzetno zanimljiva namirnica, divne (pomalo orašaste) arome i po mome mišljenju pomalo zapostavljena. Obiluje vlaknima, B vitaminom, željezom... Može se pripremati i kombinirati na raznolike načine. Meni je najdraži u obliku salate sa sezonskim povrćem. Možete ga koristiti umjesto kus kusa ili riže, kao punjenje, čak i u desertima. Pošto ga uglavnom kupujemo kao već prethodno obrađenu namirnicu, nije ga potrebno dugo kuhati. Često ga se povezuje sa istočnjačkom kuhinjom, ali u ovoj salati dali smo mu mediteranski prizvuk u obliku feta sira i maslinova ulja. Tu su još i svježi vlasac te rotkvice, meni odlična kombinacija.

 
Bulgur salata 120 g bulgura
300 ml vode
1 žličica soli
prstohvat papra
30 ml maslinova ulja
sok 1/2 limuna
1 režanj češnjaka
60 g rotkvica
šaka svježeg vlasca
2 žlice sira Ribanca
30 g Feta sira
po želji: nekoliko listića mente za posluživanje
 
1. Bulgur pomiješajte s vodom i kuhajte na laganoj vatri 10 min. Uklonite s vatre i ostavite poklopljeno još 10 min., neka bulgur upije vodu.
2. Rotkvice operite, narežite na šnitice. Usitnite vlasac i češnjak.  Pomiješajte povrće s bulgurom, dodajte malo papra, limunov sok i maslinovo ulje te sireve. 
3. Ostavite da se ohladi pa poslužite. Prije posluživanja možete dodati nekoliko listića mente.
 
 
Napisala: Tamara Novaković
www.bite-my-cake.blogspot.com

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.