Zdravo i fino

Brzinske pogačice za brzinski ručak

Pomiješajte polubijelo brašno, vodu i prašak za pecivo i pogačice će biti gotove začas

Brzinske pogačice za brzinski ručak
Maja Kefeček, autorica knjige Kruh i peciva već se dugi niz godina bavi proučavanjem i promicanjem zdrave i prirodne prehrane. Završila je Školu prirodne kuhinje pri Makronovi te brojne seminare i radionice o zdravoj prehrani i zdravom življenju. Vodi radionice kuhanja, Malu školu kruha, piše članke i daje poduke iz kuhanja, a danas je za naše čitatelje pripremila brzinske pogačice.
 
Sastojci: 
100 g polubijelog brašna ili 50 g polubijelog i 50 g integralnog brašna
¼ žličice praška za pecivo bez aluminija
1 žličica soli
voda (koliko je potrebno da se dobije kompaktno tijesto)
 
Priprema:
- Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. 
- Umiješajte vodu da dobijete kompaktno tijesto. 
- Radnu plohu pospite s malo raženog brašna i na njoj oblikujte tanku pogaču debljine ½ cm. U suhoj zagrijanoj tavi (ili na malo maslinova ulja) obje strane pogače pecite 5-10 minuta (dok malo ne dobije boju).
 
Napomena
Želite li pripremiti bezglutensku varijantu, možete koristiti 2/3 količine heljdinog ili prosenog brašna i 1/3 tapioke, kukuruznog škroba ili aru praha.
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.