Advertisement
Zdravo i fino

Brza tjestenina iz jednog lonca – jer nitko ne voli sudoper pun suđa

Ako mislite da su jela iz jednog lonca rezervirana samo za hladniji dio godine, ova tjestenina sa špinatom i cherry-rajčicama uvjerit će vas u suprotno

Brza tjestenina iz jednog lonca – jer nitko ne voli sudoper pun suđa



Odlazak na tržnicu i biranje svježeg povrća usred ljetnog obilja čini osmišljavanje i kuhanje ručka malo lakšim. Ipak, jedna stvar ostaje konstanta – i dok svi volimo uživati u prefinom i brzinskom obroku, pranje hrpe suđa koja ostaje nakon jela manje je omiljen zadatak. Na sreću, postoji jednostavan način da se doskoči i tom problemu, a pokazuje to ovaj recept za tjesteninu iz jednog lonca.

Možda mislite da je kuhanje u jednom loncu rezervirano samo za jesen ili zimu i jela koja nas zagrijavaju, poput variva ili gulaša, ali recepti iz jednog lonca pronalaze svoje mjesto i u ljetnoj kuhinji. Upravo je jedan takav recept sa svojim pratiteljima podijelila Yumna Jawad, gastro blogerica koja stoji iza Instagram profila Feel Good Foodie, za laganu i osvježavajuću tjesteninu savršenu za ljetne dane.

Ovaj obrok izgleda dovoljno dobro da ga se može poslužiti u talijanskom restoranu, a priprema je tako jednostavna da to možete učiniti i zatvorenih očiju. Najbolji dio ovog recepta je popis sastojaka koji se već vjerojatno nalaze u vašoj smočnici. Ubacite sve u jednu posudu i – buon appetito!


Sastojci

- 200 g tjestenine (špageti ili linguini)
- 400 g cherry-rajčica, prerezanih na pola
- 2 šake špinata
- 1 mali luk, sitno narezan
- 3 češnja češnjaka, fino narezana
- mala šaka listova bosiljka, grubo nasjeckanih
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/2 čajna žličica crvene paprike
- 1/2 čajne žličice soli
- 50 g parmezana

Priprema

U duboku posudu stavite cherry-rajčice, špinat, narezani luk, češnjak i bosiljak. Na vrh dodajte tjesteninu. Dodajte maslinovo ulje, crvenu papriku i sol.

U posudu ulijte jednu litru kipuće vode (ili povrtnog ili pilećeg temeljca) i pustite da zakuha. Kuhajte 8-10 minuta na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok tekućina ne ispari, stvarajući umak.

Uklonite s vatre i dodajte parmezan i svježi bosiljak. Promiješajte i poslužite odmah.

Pročitaj i ovo:

Tjestenina s kozicama u umaku od tikvica
Rješenje za osvježenje: Limunada s dodatkom borovnica



 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se