Zdravo i fino

Brokula na pariški

Prema receptu naše čitateljice Planinarke - brokula na pariški. Jako jednostavno , brzo i vrlo ukusno

Brokula na pariški

Sastojci: za 4 osobe

1/2 kg brokula
1 tvrdo kuhano i naribano jaje
1 dl kiselog vrhnja
3 dkg maslaca
3 žlice brašna
3 dl mlijeka
paketić parmezana
sol i narezani peršunov list
šalica riže (2 dl)



Priprema:

Šalicu riže skuhati u zasoljenoj vodi,ocijediti je te njome prekriti
dno vatrostalne posude ( 20 x25 cm) prethodno namazane maslacem.
Brokulu skuhati u slanoj vodi, kojoj smo dodali na vrhu noža
sode bikarone (kako bi zadržala lijepu zelenu boju). Kuhane cvjetiće
brokule poredati po riži.


Na maslacu svijetlo propržite brašno,zalijte hladnim mlijekom i
kuhajte uz neprekidno miješanje 5 minuta.Dodajte sol, vrhnje,peršin i
naribano jaje.
Ovim umakom preliti brokulu, posipati parmezanom i zapeći u
pećnici. Peći na 200*C dok ne porumeni.

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.