Zdravo i fino

Božanstveni sirovi cheesecake s malinama

Tko kaže da torta mora biti kalorična? Možete bezbrižno uživati u ovom ukusnom cheesecakeu bez suvišnih ugljikohidrata

Božanstveni sirovi cheesecake s malinama

Do prije nekoliko godina, cheesecake nije bio toliko popularan u našim slastičarnicama, no ova američka slastica sada se u potpunosti udomaćila i polako zauzima mjesto klasičnim tortama. Postoji mnogo različitih načina pripreme cheesecakea, ali u ovoj su verziji svi sastojci zdravi pa vas šećeri i kalorije u ovom slučaju ne trebaju brinuti. Usto, sastojke nije potrebno termički obrađivati, što uvelike olakšava samu pripremu torte za koju bismo mogli reći da je zapravo sirova.

Iako je u njezinom nazivu cheese, sir ipak nije jedan od sastojaka pa je ova slastica pogodna i za vegansku prehranu. Maline u kombinaciji s bademima i indijskim oraščićima nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim, a kada jednom probate ovaj cheesecake, postat će apsolutni hit na svim vašim budućim rođendanskim proslavama.

Sastojci za koru:

- 1 ½ čaša badema
- 12 datulja 
- pola žličice ekstrakta od vanilije
- prstohvat soli
- 2 žličice vode

Nadjev s bijelom kremom:
- 2 šalice indijskih oraščića
- 1 šalica orahovog mlijeka
- ½ šalice agavinog sirupa
- ¾  šalice kakaovog maslaca
- prstohvat soli

Nadjev s malinom:

- pola šalice bijelog nadjeva
- ½ šalice malina
- maline za ukrašavanje

Priprema:


Sve sastojke potrebne za koru stavite u multipraktik i miksajte sve dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Vodu dodajte prema potrebi. Tu smjesu dobro prstima utisnite u kalup za tortu te ostavite u hladnjaku da se malo stisne (sve dok ne završite s nadjevima).
Indijske oraščiće prethodno namočite i ostavite da odstoje dva sata. Pomiješajte ih u blenderu s orahovim mlijekom, agavinim sirupom i soli dok ne dobijete kremastu smjesu. Kakaov maslac otopite, dodajte smjesi te sve zajedno dobro sjedinite. Odvojite pola šalice dobivene smjese te u blenderu pomiješajte s malinama.

Na koru prvo rasporedite bijelu kremu, a kremu s malinama u krugovima nanesite sa slastičarskom špricom s tankim nastavkom. Nožem pravite linije od centra torte prema rubovima, a zatim i od ruba kalupa prema središtu. Tortu ukrasite cijelim, svježim malinama po želji. Prije posluživanja, torta mora odstajati šest sati u hladnjaku ili dva sata u zamrzivaču.
 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.